Conferința Națională Salvamont 2019, la Valea Drăganului

Conferința Națională Salvamont 2019, la Valea Drăganului

Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Cluj, instituţie de interes public aflată în subordinea Consiliului Judeţean, împreună cu Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România și Asociația Salvamont Vlădeasa Cluj, organizează în perioada 15-17 aprilie 2019, la Valea Drăganului, a 54-a ediție a Conferinței Naționale Salvamont.
În cadrul Conferinţei Naționale Salvamont Valea Drăganului 2019, la care vor participa 75 de salvatori montani din cele 42 de structuri Salvamont din România, vor fi abordate o serie de aspecte de actualitate legate de legislația națională în domeniul salvamont, vor avea loc expuneri privind noile metode și echipamente de intervenție și salvare montană, schimburi de experiență și bune practici, noi provocări, măsuri și inițiative pentru viitor.
În acest context, marți, 16 aprilie 2019, începând cu ora 18.30, la Centrul Rehoboth din Valea Drăganului, va avea loc o conferința de presă la care reprezentanții mass-media sunt invitați să participe.
De asemenea, cu acest prilej va fi prezentată și expoziția foto cu premii “Salvamont în imagini”, eveniment care urmărește popularizarea activității salvamont, promovarea salvatorilor montani cu activitate fotografică și crearea unei bănci de imagini reprezentative pentru participarea la evenimentele în care sunt implicate Asociația Națională a Salvatorilor Montani sau serviciile salvamont. În competiție s-au înscris 160 de imagini și 6 filme. Cele mai bune 60 de imagini au fost printate și vor fi expuse pentru prima dată în cadrul evenimentului.

Recomandari

Alte Articole