Consiliul Județean Cluj a finalizat construcția podului din localitatea Văleni

Consiliul Județean Cluj a finalizat construcția podului din localitatea Văleni

Consiliul Județean Cluj a finalizat construcția podului din localitatea Văleni, comuna Călățele, situat pe drumul județean 108C, la km 40+700. Ca ultimă etapă a lucrărilor, a fost realizată așternerea celor două straturi de asfalt pe suprafața podului, precum și pe calea de rulare, în amonte și în aval de noul pod.
De asemenea, au fost montate balustrade de siguranță pe toată lungimea trotuarului destinat pietonilor ce traversează podul, precum și parapeți metalici, inclusiv în zona în care lucrările de modernizare au vizat regularizarea albiei.
Valoarea investiției a fost de 1.250.000 de lei, finanțarea fiind asigurată integral din bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj.
Necesitatea executării acestor lucrări a fost determinată de faptul că podul se afla într-o avansată stare de degradare, cauzată de fenomenele hidrometeorologice extreme înregistrate în vara anului trecut.
În acest context, după demolarea podului deteriorat, s-a trecut la executarea unuia nou, conform celor mai recente standarde și normative în vigoare , lucrările vizând inclusiv regularizarea albiei aferente.

Recomandari

Alte Articole