Demarează restaurarea Muzeului „Octavian Goga” din Ciucea

Consiliul Județean Cluj a semnat contractul de proiectare și asistență tehnică pentru restaurarea și conservarea 📍Muzeului Memorial „Octavian Goga” din Ciucea.
Contractul are o valoare de 1.977.000 lei, fără TVA. Durata de prestare a serviciilor este de 91 de luni, din care maxim 5 luni și 15 zile sunt destinate elaborării documentației, iar 85 de luni și 15 zile reprezintă perioada de asistență tehnică din partea proiectantului.

Forul administrativ județean are drept scop reabilitarea clădirilor din cadrul ansamblului muzeal și a căilor de acces către acestea, precum și punerea în valoare a imobilelor prin intermediul unor amenajări peisagistice, astfel că intenționează să acceseze fonduri europene nerambursabile aferente perioadei de programare 2021-2027.
Muzeul Memorial „Octavian Goga” din Ciucea se află în proprietatea Consiliului Județean Cluj, cel care îi subvenționează şi coordonează activitatea. Din punct de vedere științific muzeul este coordonat de Ministerul Culturii, reprezentat în teritoriu prin Direcția Judeţeană pentru Cultură Cluj.

Recomandari

Alte Articole