Depistat conducând cu 288 km/h pe autostrada A3 Turda – Borș

Vezi rezultatele controalelor efectuate de polițiștii rutieri din Cluj Napoca

La data de 22 august a.c., în intervalul orar 13.00-18.00, polițiștii rutieri au acționat pe autostrada A3 Turda – Borș, pentru prevenirea și combaterea nerespectării regimului legal de viteză, în scopul asigurării siguranței traficului rutier și reducerea numărului de evenimente rutiere.
În total, în perioada în care au acționat, polițiștii au constatat 90 de abateri de la normele în vigoare. În 50 dintre respectivele cazuri au fost aplicate sancțiuni contravenționale, 41 din acestea în urma depistării conducătorilor auto care au depășit limita legală de viteză, urmând a fi luate măsurile legale în toate situațiile înregistrate.
Totodată, abaterile constate au condus la reținerea unui număr de 15 permise de conducere.
Au fost înregistrate trei cazuri în care conducătorii auto rulau cu o viteză de peste 200 km/h.
Unul dintre aceștia, un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Câmpia-Turzii a fost depistat în jurul orei 17.00, circulând cu viteza de 288 km/h. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.
Cuantumul total al sancțiunilor contravenționale aplicate în cadrul acțiunii polițiștilor este de aproximativ 37.990 lei.

Recomandari

Alte Articole