Deputatul PSD Cornel ITU: Ponta nu trebuie să demisioneze!

Vicepreședintele PSD și edilul sectorului 3 Robert Negoiță a declarat că, după votul din 16 noiembrie, ar trebui să se dea ocazia echipei lui Klaus Iohannis să vină să guverneze; el menționând că, după părerea sa, ar trebui să se respecte „voința românilor”.
În replică, deputatul PSD de Cluj Cornel Itu, președinte al organizației social-democrate filiala locală din Dej, afirmă, că Victor Ponta nu trebuie să demisioneze nici din funcția de lider al formațiuni, și nici din cea de șef al Executivului, însă este nevoie de un Congres care să analizeze situația după alegerile prezidențiale. Potrivit acestuia, în următoarea perioadă PSD ar trebui să devină un partid mai incisiv și mai reformator. ”Este nevoie de un Congres al PSD-ului, acolo unde să luăm niște decizii mai înțelepte, o reformare a partidului pentru a duce partidul acolo la istoria finală” a arătat social – democratul.
Itu a declarat, pentru Transilvania-tv.ro, că votul de la prezidențiale a fost unul „anti-sistem”, un vot negativ, îndreptat împotriva clasei politice actuale și recunoaște că totul ”i s-a tras PSD-ului” din felul cum au fost organizate alegerile în Diaspora.”A fost un vot anti-sistem nu neapărat anti-Ponta și anti-PSD, iar noi PSD trebuie să fim mai activi, mai incisivi și ancorați în activitățile zilnice și cred eu, că dușul acesta rece o să ne prindă bine” a apreciat alesul.
Întrebat unde crede că s-a greșit în tabăra PSD, acesta a menționat, aruncând vina pe cetățenii români din Diaspora. ”Va trebui să facem o analiză mult mai aprofundată. Mi s-a părut că n-am făcut o campanie suficient de activă și pe rețelele de socializare iar în al doilea rând – acest ”bulgăre” legat de secțiile de votare din exterior, s-a rostogolit destul de rapid spre România. Votul negativ pentru Victor Ponta a venit din Diaspora unde s-a creat o anumită animozitate și dorință de a transmite telefonic în țară că n-au secții de votare și că nu pot vota în timp. Legea nu s-a putut schimba încât să fie suplimentate secțiile de votare” a comentat ironic deputatul Itu.
Amintim că în judetul Cluj, Klaus Iohannis a câștigat alegerile cu 73,82%, în timp ce Victor Ponta a obținut doar 26,17% din sufragii.

Andreea POCOL

Recomandari

Alte Articole