Documentarul „Wild Carpathia” – episodul 3 va conţine imagini din Salina Turda! Echipa britanică a fost azi în Salină!

Charlie Ottley, realizatorul documentarului „Wild Carpathia” a fost azi la Salina Turda, pentru a realiza câteva filmări, ce vor fi incluse în episodul III (ultimul) al celebrului documentar difuzat la televiziunea Travel Channel, care prezintă România ca un loc numai bun de vizitat de turişti.

Realizatorul documentarului a apreciat ceea ce a văzut şi a spus că este un loc care poate atrage mulţi turişti în viitor. El chiar a adus câteva idei în acest sens!

„Nu am mai văzut aşa ceva! Seamănă cu o biserică din Columbia. Este foarte sănătos pentru vizitatori să vină mai multe zile şi să folosească scările de acces în Salină, pentru că astfel respiraţia este mai profundă şi mai sănătoasă”, a spus realizatorul „Wild Carpathia”.

Charlie Ottley nu a ratat ocazia de a vâsli într-o barcă, pe lacul amplasat la mai mulţi metri sub nivelul pământului, în mina Terezia.

„Este o promovare foarte bună care se face zonei noastre. E şi o ocazie de a afla părerea unui specialist, care a vizitat multe colţuri din lumea asta, în ceea ce priveşte obiectivul turistic cu care se mândreşte Turda”, a spus viceprimarul Lucian Nemeş, care l-a întâmpinat pe realizatorul tv şi l-a însoţit în fosta mina de sare de la Turda.

O galerie foto pueţi vedea pe pagina noastră de Facebook, dând click AICI.

Primul episod al documentarului „Wild Carpathia” a fost difuzat în anul 2011 şi s-a bucurat de un succes foarte mare. A fost difuzat în 120 de ţări şi în 12 limbi străine pe canalul Travel Channel, reuşind să ajungă la peste 200.000 de accesări pe canalul YouTube.

Vezi, mai jos, primul episod:

Al doilea episod al acestui miniserial despre România a fost prezentat cu ocazia premiilor BAFTA, în Marea Britanie, la finalul lunii trecute. Episodul 2 ar urma să fie difuzat şi în România, în cursul acestei luni. Vezi ştirea difuzată de Pro TV:

Cel de-al treilea episod, pentru care s-au realizat înregistrările ce vor include şi Salina Turda, va fi difuzat undeva spre finale anului, după cum susţin unele surse.

Vezi un videoreportaj realizat la Salina Turda, cu ocazia vizitei efectuate de echipa britanică:

Recomandari

Alte Articole