Drumul Sălicea-Ciurlia a fost modernizat

Lucrările de modernizare pe tronsonul Sălicea-Ciurlia au fost finalizate astăzi. Inaugurarea sectorului de drum județean 107R s-a făcut în prezența președintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu și a vicepreședinților Ioan Oleleu și Vakar Istvan.

Lucrările efectuate de Regia Autonomă a Drumurilor Judeţene Cluj, regie aflată în subordinea Consiliului Judeţean, au avut în vedere modernizarea prin asfaltare a celor 13 kilometri din drumul DJ 107R, valoarea totală a lucrărilor fiind de 5,7 milioane de lei.
Pe tronsonul de drum inaugurat astăzi a fost complet refăcută fundaţia pe cei 4 km unde anterior au avut loc cedări de fundaţie, a fost pusă piatră spartă şi s-au turnat două straturi de asfalt de 4 şi, respectiv, 6 cm, s-au împietrit acostamentele şi s-au reînnoit marcajele şi semnalizările rutiere.
„Principalul beneficiu pe care asfaltarea acestui sector de drum îl va aduce se referă la creşterea gradului de accesibilitate spre staţiunea turistică Muntele Băişorii, sectorul de drum inaugurat azi reprezentând o scurtătură spre acest important obiectiv turistic al judeţului. În mod cert, lucrările nu se vor opri aici, ele urmând a fi continuate prin intermediul mult mai amplului program de reabilitare şi modernizare a drumurilor din judeţ, program în cadrul căruia rutele de acces spre zonele cu potenţial turistic ridicat beneficiază de o atenţie sporită” a afirmat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

 

Recomandari

Alte Articole