Echipa ”Salvator Junior” a stins incendii și a acordat prim ajutor

Tabăra premiu pentru câștigătorii concursului ”Salvator Junior” a fost organizată în perioada 23-27 iulie a.c., de către Corpul Român Salvaspeo – Corsa Cluj.

Excursia a cuprins un exerciţiu complex în cadrul căruia elevii, cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani au avut de rezolvat un scenariu complicat, cu situaţii de urgenţă inedite: un incendiu de vegetaţe în câmp deschis, acordarea primului ajutor la un accidentat cu plăgi multiple, transportul victimei pe teren accidentat şi evacuarea acesteia pe o verticală de peste 15 metri pentru a ajunge la ambulanţă.
”Salvator Junior” este un proiect destinat elevilor claselor V-VIII din municipiul Cluj-Napoca, pentru familiarizarea și conștientizarea situațiilor de urgență și dezvoltarea unui comportament adecvat în astfel de situații. Concursul s-a desfășurat în data de 18 iuni a.c., și a fost alcătuit dintr-o probă practică și un chestionar online.
Cu ajutorul reprezentanţilor Corpului Roman Salvaspeo – CORSA, filiala Cluj şi ai Serviciului Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Cluj, în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Avram Iancu – Cluj şi Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare Cluj, elevii participanţi au învăţat pe parcursul mai multor zile tehnicile necesare pentru a realiza o salvare în condiţii dificile.

Proiectul a fost posibil cu ajutorul Complex Comercial CORA, Primaria Margău, Administraţia Parcului Natural Apuseni, Consiliul Judeţean Cluj şi Primaria şi Consiliul Local Cluj-Napoca.

Recomandari

Alte Articole