Expoziție de artă plastică în aer liber la Muzeul Municipal Dej

Primăria Municipiului Dej prin Muzeul Municipal Dej organizează o expoziție de artă plastică în aer liber. Expoziția a fost deschisă azi, 3 iunie. Intrarea este gratuită.
Lucrările de artă sunt expuse în curtea muzeului pentru a fi văzute de câți mai mulți vizitatori, cu respectarea regulilor distanțării sociale. Expun artiștii: profesor Pop Mircea, pictură și sculptură; meșterul Ioan Galgoczy, sculptură și compoziții unicat din lemn. Totodată vor fi expuse și lucrări de artă plastică aparținând Muzeului Municipal Dej.
Profesorul Mircea Pop este descendentul uneia dintre cele mai vechi familii de xilogravori din Transilvania fiind autorul mai multor expoziții de artă organizate în Cluj-Napoca, Gherla, Dej, Alba Iulia. Ieșind din tradiția familiei a creat forme sculpturale noi de tip totem ori reproduceri materiale ale unor arme medievale reprezentante în gravurile de epocă. De asemenea este custodele muzeului de xilogravură și artă din cartierul Hășdate din municipiul Gherla.
Meșterul Ioan Galgoczy este cunoscut pentru lucrările realizate din rădăcini și resturi de lemn, majoritatea a exponatelor sunt reprezentări zoomorfe. Totodată realizează și piese de mobilier exterior redate în forme unicat și insolit. Prin piesele sale sculptorul încearcă să păstreze cât mai mult posibil structura și forma inițială a lemnului așa cum natura ni-l oferă. Artistul este cunoscut și pentru participarea la concursul „Românii au talent”, unde a ajuns până în semifinale.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole