Expoziție de fotografie etnografică „Vara în satul ardelean”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, invită publicul interesat să descopere, în perioada 16-30 august a.c., expoziția de fotografie etnografică „Vara în satul ardelean”.
Aceasta se găsește pe simezele din foaierul Bibliotecii Județene „Octavian Goga” Cluj-Napoca, partenerul manifestării, și prezintă fotografii din vasta arhivă a CJCPCT Cluj. Imaginile au fost surprinse în timpul campaniilor de cercetare ale instituției, dar și pentru Concursul național „Fotografia-document etnografic”.
Evenimentul urmărește scoaterea în evidență a bogăției obiceiurilor și tradițiilor de vară, din diverse zone etnografice ale Ardealului: Cluj, Sălaj, Maramureș, Alba, Brașov sau Sibiu. „Intratuʹ fetei în joc” la Orman, „Târgu’ cireșelor” la Berchieșu, „Claca la strânsu’ fânului” din Mărișel, tradițiile de nuntă din Sălaj sau „Cununa de seceriș” sunt doar câteva din activitățile și obiceiurile specifice anotimpului cald. Fotografiile, de mari dimensiuni, sunt însoțite de detalii de natură etnografică despre tradițiile surprinse în imagine. De remarcat este faptul că majoritatea au fost realizate recent, ceea ce înseamnă că satul românesc nu și-a uitat tradițiile.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole