Festivalul TEMPS D’IMAGES: Artivează-te!

Cea de-a 5-a ediție a Festivalului TEMPS D’IMAGES începe azi și ține până în 16 noiembrie. Festivalul european este destinat teatrului, dansului și imaginii video. Tema ediției din anul acesta este „conturarea unor posibile scenarii ale viitorului într-un moment în care prezentul ne acaparează pe toți.”

 

Timp de o săptămână, publicul clujean va putea viziona 7 performance-uri, 6 spectacole de teatru, 3 spectacole de dans contemporan, o expoziție video, 6 dezbateri și lansări de carte, un film și 3 concerte. Activitățile se vor desfășura la Fabrica de Pensule, Teatrul Maghiar de Stat, Sala Radio, Casa Tranzit, Casa TIFF, Facultatea de Teatru și Televiziune și în Gambrinus Pub. Artiștii care își vor prezenta proiectele sunt din România, Franța, Germania, Irlanda, Cehia, Italia și Ungaria.
Biletele se pot achiziționa de la Librăria Cărturești, iar pentru spectacolele de la Fabrica de Pensule și din alte locații se fac rezervări, prin mail, la adresa rezervari@colectiva.ro . Biletele pentru spectacolele ce se vor susține la Teatrul Maghiar de Stat sunt puse în vânzare la casa de bilete a instituției.
Festivalul TEMPS D’IMAGES este un proiect al Asociației COLECTIV A și a fost creat în anul 2002 de canalul de televiziune francez ARTE, apoi s-a dezvoltat la nivel european. În România, evenimentul este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, de Centrul Național al Dansului București și de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național. Proiectul european este interdisciplinar și sprijină artiștii să dezvolte noi forme artistice. Spectacolele din TEMPS D’IMAGES se bazează pe imaginea video sau multimedia pentru a face legături „între acum și atunci, între viu și înregistrat.”

Cristina UNGUREAN

Recomandari

Alte Articole