Filmul clujencei Raluca David a fost premiat la Festivalul de la Ismailia, Egipt (VIDEO)

”Gobbel” a obținut premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj în cadrul celei de-a 15-a ediţii a Festivalului Internațional de Film Documentar şi de Scurt Metraj de la Ismailia, Egipt. Filmul a fost regizat de Raluca David și produs de Cristian Hordilă.

Festivalul de la Ismailia, Egipt, s-a desfășurat în perioada 23-28 iulie. Filmul a produs numai impresii plăcute juriului, prin modul în care regizorul se joacă cu iornia condimentată cu poveste și datorită viziunii acestuia asupra unor trăiri puternice, dar, totodată, și tragice.

Festivalul este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din Egipt şi promovează filmele documentare și de scurtmetraj.

”Gobbel” se construiește pe baza poveștii unui sas, care după mai bine de 60 de ani, se întoarce acasă, în România, pentru a-și petrece ultima perioadă a vieții sale. El pășește în zona tradițiilor și a obiceiurilor românești, legate de înmormântare, în cel mai ironic mod posibil. Filmările s-au făcut în satul Dorolea, din județul Bistrița-Năsăud, pe durata a opt zile.

Alte premii:
În palmaresul filmului se mai află Premiul pentru Cel Mai Bun Scurtmetraj, acordat la cea de-a treia ediție a FestivaluluiInternaţional de Film Comedy (Cluj) şi Premiul pentru Cel Mai Bun Film în cadrul competiţiei Open Society Shorts (Bucureşti).

 

Recomandari

Alte Articole