Fostului şef ANAF, Sorin Blejnar, i s-a interzis să părăsească ţara

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au început urmărirea penală față Sorin Blejnar, fost președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (A.N.A.F), în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de complicitate la evaziune fiscală și sprijinire a unui grup infracțional organizat. 

Sorin Blejnar a acordat sprijin grupului infracțional organizat care a inițiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea, de la plata accizelor aferente, a unor cantități de motorină comercializate pe piața internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

La data de 17 iulie 2012, învinuitului Sorin Blejnar i s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La aceeași dată s-a dispus, față de învinuit măsura obligării de a nu părăsi țara pentru o perioadă de 30 de zile.

Biroul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie face precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

Recomandari

Alte Articole