Întâlnire cu reprezentantul persoanelor expropriate pentru construirea pistei Aeroportului Cluj

Horea Uioreanu, președintele Consiliului Județean Cluj, s-a întâlnit astăzi, pentru a doua oară, cu reprezentantul desemnat de persoanele care au fost expropriate de terenurile necesare pentru construirea noii piste a Aeroportului Internațional Cluj-Napoca. Scopul acestei noi întrevederi a fost acela de explica proprietarilor de terenuri care sunt prevederile legale cu privire la exproprierea terenurilor.

„Și astăzi, ca și vineri, am discutat despre situația parcelelor supuse exproprierii și am explicat, cu actele pe masă, faptul că noi nu putem să le satisfacem doleanțele deoarece am încălca legea. Practic, dânșii vor să le plătim despăgubiri la prețul din anul 2010 al terenurilor. Noi avem Raportul de evaluare, întocmit de un evaluator autorizat ANEVAR, așa cum prevede art. 11 al (7) din Legea 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică. Acest raport a fost întocmit avându-se în vedere expertizele efectuate și actualizate de camerele notarilor publici, așa cum prevede art. 11 alin. (8) al Legii amintite. Prin urmare, eu am explicat, din nou, faptul că nu am cum să plătesc persoanelor expropriate în acest moment prețul pe care îl aveau terenurile în anul 2010”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj.
Precizăm faptul că pentru continuarea lucrărilor de construire a noii piste de decolare-aterizare a Aeroportului Internațional Cluj-Napoca, s-a procedat la expropriere pentru cauză de utilitate publică a mai multor terenuri aflate pe traseul acestui obiectiv de investiții, pe etape, în conformitate cu calendarul de derulare al lucrărilor. La această dată se efectuează exproprierile aferente etapei a II-a.

Recomandari

Alte Articole