”Itinerariu sentimental” al unui artist sătmărean

Galeria de artă ”Tudor Jarda” a găzduit, astăzi, vernisajul expoziției de pictură ”Itinerariu sentimental” al elevului sătmărean Vasile Marina. Evenimentul a fost organizat de Școala de Populară de Arte ”Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Școala Populară de Arte din Satu Mare, unde studiază actualmente pictorul expozant.

Vasile Marina își expune pentru a doua oară lucrările în fața publicului clujean.Totodată, în calitate de colaborator al Școlii Populare clujene, acesta a participat în tabere de creație la Salina Turda, la Sighișoara și în tabăra de la Voievodeni, de unde s-a inspirat pentru o pictură.
Printre vizitatori s-au numărat profesori de la Școala Populară de Arte ”Tudor Jarda” și sătmăreni veniți special cu ocazia acestui eveniment.
Directorul adjunct al Școlii clujene, Marius Moldovan a început să spună că această expoziție aparține unei tinere speranțe, dar, pe parcurs ne-a atras atenția că Vasile Marina este acum un artist. ”Vasile este artistul care pictează, într-un stil original, tot ceea ce simte, ceea ce vede și crede el că trebuie să picteze”, completează Marius Moldovan.

Vasile Marina este lăudat chiar de directorul Școlii Populare de Arte din Satu Mare, Mircea Deac, care înainte de toate a subliniat că elevul sătmărean a avut expoziții personale atât în țară, cât și în străinătate. Cert este că ”Școala de arte este mândră de Vasile Marina”, spune Mircea Deac.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recomandari

Alte Articole