Juniorii C de la Ardealul – vicecampioni naționali

Fotbaliștii de la școala de fotbal ”Ardealul” sunt vicecampionii României la Campionatul național de fotbal –juniori C. Meciul pentru marele titlu s-a disputat duminică, la Buftea, între echipa clujeană și juniorii de la Dinamo.

Etapele premergătoare turneului final au fost:
Campionatul județean al juniorilor din grupa C, unde sportivii școlii de fotbal ”Ardealul” i-au învins pe cei de la CFR Cluj și U Cluj. Apoi, s-a organizat Turneul Zonal – desfășurat în zece locații din țară. Fotbaliștii de la Ardealul au jucat în Zona nr.9, reprezentând județul Cluj. Au câștigat toate jocurile în fața reprezentanților celorlalte județe din această zonă: Mureș, Bihor și Alba.

Ulterior s-a organizat turneul semifinal. O grupă s-a bătut pentru semifinale la Constanța și una la Cluj-Napoca. Elevii școlii de fotbal ”Ardealul” și-au adjudecat și de această dată victoria în fața echipelor CSS Brașovia și Poli Timișoara. În finala turneului semifinal au câștigat jocul în fața clubului Steaua.

Juniorii Ardealului au ajuns în finala Campionatului național ”fără nicio înfrângere”, spune antrenorul echipei și directorul centrului, Claudiu Moldovan. Totodată, acesta subliniază faptul că titlul de vicecampioni naționali este cea mai mare performanță de echipă a clubului.
Bătălia finală s-a purtat între echipa de juniori C Dinamo și fotbaliștii juniori C de la școala de fotbal ”Ardealul”. ”În meciul cu Dinamo s-a simțit oboseala, sfârșitul de sezon. Dar a fost un joc bun. Am avut puțină neșansă, la 0-0 am avut o ocazie foarte bună de gol, dar pe care n-am fructificat-o . ”, explică Claudiu Moldovan.

Antrenorul echipei spune că este mândru de jucătorii săi. ”A fost un parcurs foarte bun, băieții au fost concentrați, s-au mobilizat foarte bine la fiecare joc. ” În final a adaugat că valoarea echipei a condus la aceste rezultate. ”Avem jucători cu calități foarte bine, în care am încredere că o să facă parte din echipele importante de seniori din Liga I.”

În finala mică a Campionatului național de fotbal – juniori C, echipa Steaua s-a clasat pe locul al treilea, succedată de Viitorul Constanța, echipa lui Gică Hagi.

 

Recomandari

Alte Articole