Lucrările de modernizare a drumului județean 109A vor fi reluate, cu fonduri europene

Cluj: Au fost demarate procedurile legale pentru modernizarea a şapte noi sectoare de drumuri judeţene

Președintele Consiliului Județean Cluj a semnat autorizația de construire în vederea continuării și finalizării lucrărilor de modernizare a drumului județean 109A Chinteni – Panticeu – Recea Cristur – Dealul Jurcii.
În lungime de 38,3 kilometri, sectorul vizat de reabilitare începe în dreptul localității Chinteni, traversează localitățile Deușu, Băbuțiu, Șoimeni, Panticeu, Recea Cristur, respectiv Căprioara și se termină la intersecția cu DJ 108B.
Lucrările rămase de executat în vederea finalizării modernizării, în profunzime, a acestui drum județean vizează lărgirea părții carosabile până la 6 metri, cu o structură rutieră solidă. În ceea ce privește scurgerea apelor pluviale și de suprafață, vor fi realizate noi șanțuri și rigole, respectiv se vor construi de la zero sau, după caz, reabilita, circa 80 de poduri și podețe. De asemenea, la finalizarea lucrărilor va fi refăcută integral semnalizarea rutieră verticală și orizontală.
Durata noului contract de execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare va fi de 16 luni de la data atribuirii. Valoarea investiției este de 57.274.949 lei.

Recomandari

Alte Articole