Lucrările la Centrul Maternal Luminița din Cluj Napoca se apropie de finalizare

Consiliul Judeţean Cluj implementează proiectul Modernizare şi dotare Centrul Maternal LUMINIŢA, proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Având în vedere faptul că lucrările de modernizare a centrului au fost executate în proporţie de aproximativ 80%, în perioada imediat următoare vor începe demersurile pentru dotarea centrului cu mobilier, aparatură electrocasnică, aparatură IT, în vederea oferirii celor mai bune condiţii pentru beneficiarii centrului care funcţionează în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj.
Reamintim faptul că, în cadrul procedurii de achiziţie publică organizată de Consiliul Judeţean Cluj pentru realizarea lucrărilor de modernizare a centrului maternal au depus oferte 18 firme, societatea câştigătoare fiind S.C. MEXHOUSE CONSTRUCT SRL din Câmpia Turzii, pentru valoarea de 311.680,21 lei (fără TVA). Lucrările, al căror termen de execuţie este de şase luni de la data semnării contractului, vizează în principal amenajări şi finisaje interioare, reparaţii exterioare, reparaţii la acoperişul imobilului, lucrări de instalaţii şi de reţele exterioare, lucrări de dren, construirea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, refacerea trotuarelor şi a aleilor.
Obiectivul general al proiectului îl constituie creşterea calităţii serviciilor oferite mamei şi copilului, femeilor gravide aflate în situaţie de risc, mamelor singure cu copii nou născuţi cu risc de abandon, prin creşterea calităţii serviciilor oferite acestora, în contextul unei politici active care are rolul de a preveni abandonul copilului şi promovarea alternativelor la instituţionalizarea copilului.
Valoarea totală a proiectului este de 806.330,29 lei, iar valoarea eligibilă este de 651.481,46 lei, din care 523.465,35 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, finanţarea nerambursabilă din bugetul naţional este de 114.986,48 iar 13.029,63 lei constituie cofinanţare de la Consiliul Judeţean Cluj.
Beneficiari direcţi ai proiectului vor fi cuplurile mamă-copil aflate în situaţie de risc, cum ar fi mame cu copii nou născuţi, cu risc de abandon (mame singure şi mame adolescente) care se confruntă cu probleme relaţionale, profesionale şi financiare; gravide minore şi gravide aflate în situaţie de risc/dificultate; mame cu copii care temporar nu au locuinţă, fiind în imposibilitatea de a răspunde corespunzător nevoilor specifice ale copilului etc.

 

Recomandari

Alte Articole