Matematica, mai ușor de învățat de elevii nevăzători sau cu vedere slabă din Cluj Reviewed by CD on . Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj, instituție de învățământ special aflată sub autoritatea Consiliului Județean, este beneficiarul unui proiec Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj, instituție de învățământ special aflată sub autoritatea Consiliului Județean, este beneficiarul unui proiec Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Matematica, mai ușor de învățat de elevii nevăzători sau cu vedere slabă din Cluj

Matematica, mai ușor de învățat de elevii nevăzători sau cu vedere slabă din Cluj

Matematica, mai ușor de învățat de elevii nevăzători sau cu vedere slabă din Cluj

Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj, instituție de învățământ special aflată sub autoritatea Consiliului Județean, este beneficiarul unui proiect inedit ce vizează crearea unor modalități eficiente de predare și de învățare a noțiunilor matematice, în special a geometriei, pentru elevii cu vedere slabă și nevăzători. Proiectul „Fleximodels” oferă tinerilor cu deficiențe de vedere, în același timp, șansa de a performa și de a obține rezultate remarcabile în acest domeniu.
Până în momentul de față tinerii cu deficiențe de vedere întâmpinau o serie de probleme privind studierea acestei discipline exacte, fiindu-le dificil să își însușească noțiuni abstracte.
Astfel, pachetul Fleximodels este format din 10 module distincte. Fiecare modul conține carduri sau planșe în sistemul Braille și scriere obișnuită cu caractere mărite, formule matematice în Braille, precum și grafice și figuri geometrice în relief, oferind posibilitatea de a fi percepute simultan de către nevăzători sau slab văzători. De asemenea, corpurile geometrice pot fi create din segmente tactile care se îmbină pe o placă de construcție. Această tehnică permite atât perceperea corpului geometric în ansamblu cât și intuirea părților componente ale acestuia, respectiv muchii, laturi, fețe, vârfuri.
Alte elemente didactice interactive din pachete conțin planșe sau obiecte special concepute pentru aprofundarea unei noțiuni matematice specifice.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus