Ministrul Sănătăţii la Cluj: Pacienţii nu vor mai fi plimbaţi de la un spital la altul!

Ministerul Sănătăţii are două priorităţi în judeţul Cluj: realizarea Spitalului de Urgenţă şi realizarea spitalului de la Mociu. Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii a fost prezent azi la Cluj şi a vorbit despre faptul că pacienţii nu vor mai fi nevoiţi să se plimbe de la un spital la altul pentru că se va face o ierarhizare a unităţilor sanitare cu paturi şi se va lucra eficient.

Spitalele vor fi reorganizate şi vor avea autonomie financiară. Aceasta înseamnă că vor fi plătite mai  bine spitalele care reuşesc să atragă mai mulţi pacienţi, iar personalul medical va primi bani în funcţie de munca depusă.

Managerii de spitale trebuie să gestioneze  bine unităţile sanitare, iar manangerul care nu face faţă sarcinilor pe care le are de realizat va fi înlocuit, a precizat Vasile Cepoi astăzi la Cluj.

În ce priveşte pacienţii, aceştia nu vor plăti mai mult contribuţia la sănătate, dar banii lor vor fi gestionaţi altfel de casele de asigurari. Aceasta pentru că actualele case de asigurări de sănătate se vor reorganiza ca societăţi mutuale de asigurări. Practic prin noul sistem pacienţii vor putea să apeleze şi la serviciile unităţilor sanitare private, nu doar la cele de stat.

Recomandari

Alte Articole