Oamenii veniți din Bucovina, Maramureş, Valea Bârgăului, Valea Someşului, Bistriţa dar şi din alte zone, la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” din localitatea Piatra Fântânele, judeţul Bistriţa-Năsăud au luat parte duminică dimineață la Sfânta Liturghie,oficiată de Arhiepiscopul şi Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, înconjurat de un sobor impresionant de preoți și diaconi.
La finalul slujbei Mitropolitul Clujului a acordat diplome de aleasă cinstire tuturor celor care s-au implicat în lucrările de construcție ale mănăstirii de la Piatra Fântânele.
Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” de la Piatra Fântânele este situată la cota 1.200, în Pasul Tihuţa. Biserica din lemn a mănăstirii a fost construită în 1928, prin aprobarea înfiinţării unei mănăstiri de călugări și a funcționat până în anul 1960, când, prin decret, a devenit parohie a satului. Așezământul monahal a fost înființat în 1928, dar a fost închis în 1960. Abia în 1995 a fost reînfiinţată ca mănăstire de maici la iniţiativa vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu. Astăzi, cu susţinerea IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, prin râvna şi munca credincioşilor şi a celor 22 de vieţuitoare, împreună cu maica stareţă Pamfilia Solcan și cu părintele duhovnic Gavril Horț se desfăşoară lucrările de ridicare a bisericii noi, ce poartă hramul ”Nașterea Maicii Domnului”. În prezent se lucrează și la împrejmuirea mănăstirii cu zid de piatră.