Municipiul Cluj-Napoca este pregătit pentru iarnă

Din 15 noiembrie 2013 va functiona comandamentul de deszapezire, care va coordona activitatea de deszapezire pana in 15 martie 2014.

Anul acesta au fost introduse 11 strazi noi in programul de deszapezire. Se va interveni astfel pe 668 strazi, fata de 657 cate erau anul trecut. Dintre acestea:
– 6 sunt in sectorul ROSAL – Dorului (urgenta II) + Pomut, Calatis, St. Ludwing Roth, H. Haine si Valea Garbaului (urgenta III)
– 5 sunt in sectorul BRANTNER – Gheorghe Doja (urgenta II), Voevod Gelu, Valea Cosminului, Spertantei si Veseliei (urgenta III)

Activitatea propriu-zisa de deszapezire se va desfasura pe cele doua sectoare in trei grade de urgenta si va fi realizata de catre S.C. ROSAL GRUP S.R.L. si S.C. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE S.A.

Prin activitatea de deszapezire se va asigura inlaturarea zapezii cazute pe partea carosabila a arterelor de circulatie si combaterea poleiului pe toata perioada iernii 2013-2014.

Interventiile pentru inlaturarea impedimentelor cauzate de caderile de zapada si formarea poleiului trebuie efectuate in vederea asigurarii transportului in comun, aprovizionarii unitatilor vitale ale municipiului, asigurarea asistentei medicale, a accesului la scoli, gradinite, camine, a fluidizarii circulatiei si punerea in functiune si a altor cai de circulatie.

Activitatea de deszapezire va consta in:
– inlaturarea zapezii de pe partea carosabila a strazilor cu mijloace mecanizate
– curatarea manuala a zapezii din piete si de pe trotuare
– combaterea poleiului prin raspandirea materialelor antiderapante cu mijloace mecanizate si manuale
– evacuarea zapezii si a ghetii rezultate in urma curatirii carosabilului si a trotuarelor
– spargerea lentilelor si podurilor de gheata aparute pe caile de acces

Comandamentul Central de deszapezire va stabili traseele pe care se va interveni pentru fiecare agent economic cu care s-a incheiat contract pentru prestarea activitatii de deszapezire, in urgenta I-a, a II-a si a III-a. De asemenea, comandamentul supravegheza activitatea de deszapezire si verifica modul in care societatile contractante isi realizeaza sarcinile privind deszapezirea si combaterea poleiului.
Dispeceratul Central va functiona la Primarie si va coordona in totalitate receptionarea informatiilor despre starea meteo si necesitatea de interventie. 26 de dispeceri, impartiti in 13 echipe, plus alti 10 membri coordonatori vor superviza activitatea de deszapezire de la nivelul Primariei municipiului.

Problemele vor putea fi semnalate la numarul de telefon: 0264/431753 (Dispeceratul Central al Primariei), dar si la numerele firmei S.C. ROSAL GRUP S.R.L.: 0735/450019, respectiv S.C. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE S.A.: 0264/410773, 0264/412888, 0745/188628, care incepand cu data de 15.11.2013 va functiona non stop.

ACTIVITATEA PE SECTOARE

S.C. ROSAL GRUP S.R.L. – SECTOR I (Manastur, Zorilor, Grigorescu, Gruia, D. Rotund, zona centrala –cca 80%)

Va interveni pe 348 de strazi, dintre care:
– urgenta I: nr.strazi: 126
– urgenta II:nr strazi: 112
– urgenta III:nr strazi: 110
Mentionam ca pe toate strazile asfaltate/betonate care sunt in garantie nu se va actiona cu amestec de nisip cu sare.
In ceea ce priveste dotarile, firma S.C. ROSAL GRUP S.R.L. are la dispozitie 24 utilaje + 2 autoturisme cu platforma + 2 autoutilitare + 2 auto marca Ford.
De asemenea, firma dispune in prezent in stoc de materiale antiderapante:
– sare 2240 to
– nisip 300 to (pt strazile nemodernizate)
Firma Rosal va actiona pentru activitatea de deszapezire cu 52 conducatori auto si 74 angajati (personal auxiliar).

S.C. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE S.A. – SECTOR II (Gheorgheni, Marasti, Intre Lacuri, Bulgaria, A. Muresanu, Someseni, zona centrala – cca 20%)

Va interveni pe 320 strazi, dintre care:
– urgenta I: nr.strazi: 85
– urgenta II:nr strazi: 121
– urgenta III:nr strazi: 114

Firma S.C. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE S.A. are la dispozitie 10 utilaje + 3 autoturisme pentru supraveghere, coordonare si control a acestei activitati. In ceea ce priveste materialele antiderapante, in prezent are un stoc de:
– sare: 800 tone
– MgCl2: 2 tone
– Nisip + sare: 100 to
– Nisip: 100 to

Personalul asigurat de S.C. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE S.A. pentru deszapezire va lucra in 3 schimburi – 20 de persoane.

Recomandari

Alte Articole