”Music Camp” pentru elevii cu deficiențe de vedere și auz

Peste o sută de elevi cu deficiențe de vedere și auz vor beneficia, în perioada 1-6 octombrie a.c., de un proiect internațional, găzduit de Liceul pentru Deficienți de Auz și Liceul pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca. ”Music Camp” face parte din Programul pentru Sănătatea Copiilor și este finanțat de Fundația pentru Comunitate, în parteneriat cu Mol România.


Proiectul ”Music Camp” oferă copiilor posibilitatea de a descoperi un vast repertoriu coral, care cuprinde o mare varietate de stiluri. 80 de elevi ai Liceului pentru Deficienţi de Vedere şi 50 de elevi ai Liceului pentru Deficienţi de Auz din Cluj-Napoca au posibilitatea
de a cânta în limbile româna, latină, rusă şi engleză şi de a participa la unul din următoarele cursuri de instrumente: fluier, chitară, vioară, clopoţei rezonanţi, clopoţei clasici şi instrumente de percuţie Orff.

Muzica este modalitatea prin care aceşti copii descoperă bucuria cooperării, satisfacţia reuşitei în cadrul unei echipe şi dezvoltă valori sociale cum ar fi responsabilitatea, demnitatea, implicarea, dăruirea.

Alături de profesorii celor două licee de învăţământ special, la acest proiect mai participă profesori din mai multe oraşe ale ţării, precum Braşov, Craiova, Dej, dar şi din Statele Unite ale Americii. Toţi aceştia sunt muzicieni care au participat la cursurile de pregătire ale organizaţiei, obţinând certificatul de profesor Music Camp International.

Proiectul se va încheia cu un concert susţinut de aceşti copii deosebit de talentaţi, în ciuda deficienţelor de vedere şi de auz, sâmbătă, 6 octombrie, ora 15.00, la Biserica Reformată, pe str. Mihail Kogălniceanu. Concertul va fi realizat în colaborare cu Orchestra Filarmonicii de Stat “Transilvania”, care va acompania întregul program coral.

Intrarea va fi liberă, astfel încât clujenii sunt aşteptaţi în număr cât mai mare să participe la acest eveniment deosebit.

 

sursă foto: Gopbc.com

Recomandari

Alte Articole