Noi grădiniţe şi creşe pe străzile Moţilor şi Gh. Marinescu din Cluj Napoca

Pentru anul 2013 Primaria Cluj-Napoca a inceput pregatirea proiectelor de investitii pentru rezolvarea problemei locurilor in crese si gradinite pentru zona centrala. Exista doua proiecte in lucru, unul pe str. Motilor nr 58- printr-o reconversie functionala a unui imobil existent si cel de-al doilea  pe strada Marinescu nr 6o.

Str. Motilor nr. 58

In acest moment este postata pe SEAP o cerere de oferte privind proiectarea  noii gradinite-crese de pe strada Motilor nr 58. Deschiderea ofertelor este  programata in data de 17 decembrie 2012. 

Tema de proiectare prevede amenajarea a 7 sali de grupa, pentru 140 de copii la gradinita si respectiv o cresa pentru 80 de copii (4 sali de grupa).

Aceste noi unitati de invatamant vor avea certificat energetic de clasa A.

In conformitate cu Directiva 2010/31/UE a Parlamentului European si a Consiliului privind performanta energetica a cladirilor, precum si cu Metodologia de calcul al performantei energetice a cladirilor, cerintele de performanta energetica pe care Primaria le-a impus sunt urmatoarele:

– Consumul anual specific de energie pentru incalzirea spatiilor trebuie sa fie mai mic de 70 kWh/m2 pe an.

– Consumul anual specific de energie pentru prepararea apei calde de consum trebuie sa fie mai mic de 15 kWh/m2 an.

– Consum anual specific de energie pentru incalzirea spatiilor, prepararea apei calde de consum, climatizarea, ventilarea mecanica, iluminat trebuie sa fie mai mic de 125 kWh/m2 pe an.

Valoarea estimata a investitiei este de aproximativ 5,4 milioane de lei (fara TVA).

Str. Gh. Marinescu nr 60

In sedinta de Consiliu local de vineri, 14 decembrie 2012 pe ordinea de zi este propus un proiect de hotarare referitor la darea in administrare Centrului Bugetar de Administrare Crese a imobilului situat pe str. Gh. Marinescu nr. 60.

Imobilul va fi recompartimentat si constructia va fi extinsa astfel incat sa se asigure conditii pentru functionarea a 4 grupe de cresa cu un numar total de 80 de locuri.

In cartierul Zorilor exista o singura cresa cu 40 de locuri, Cresa nr. 6, str. Pasteur nr. 55, care a fost retrocedata Parohiei Reformate, cu drept de folosinta pana in 2015, iar Cresa Studenteasca de pe str. Republicii nr. 44 aflata in aceeasi zona se va inchide probabil la sfarsitul lunii august 2013, deoarece spatiul apartine Universitatii Babes-Bolyai care a anuntat ca are nevoie de acesta.

In bugetul Centrului Bugetar de Administrare Crese vor fi prevazuti pentru 2013 100.000 lei pentru intocmirea documentatiei tehnice necesare pentru amenajarea cresei si respectiv 2.000.000 lei pentru constructia ce urmeaza a se efectua.

Recomandari

Alte Articole