,,Nu staţi în balcoane, că muriţi de foame”! (VIDEO-Galerie FOTO)

,,Veniţi cu noi ca pe  22”  sau ,,nu staţi în balcoane că muriţi de foame” cele mai aclamate lozinci scandate  de  circa 150 de  protestanţi  anti Băsescu  ce au mărşăluit incolonaţi  şi  încadraţi de poliţişti  de- a lungul Clujului  în dupămiaza zilei de 14 ianuarie a noului an.

Veniţi cu noi ca în 22 se pare a fi o remarcă  ce am putea-o interpreta că  este mai  comod  sa   ne-ascundem  în case , să  acceptăm   principii  greşite ale politicienilor  ce ne afectează  viaţa decît să luptăm pentru ele în a le schimba .
Manifestaţtiile au degenerat   asa cum se ştie, odată cu demisia subsecretarului de stat a  Ministerului Sanatatii   Dr. Raed Arafat  care in 1990 a infiinţat SMURD-ul în România .
De fapt am asistat  pentru prima dată  la o luptă  a sistemului sanitar prin  opunere a specialistului Dr. Arafat  ce a avut curajul  să înfrunte   politicul reprezentat la vârf de preşedintele Traian Băsescu.

Trebuie să avem în vedere si contextul social prin care au izbucnit aceste manifestatii la Cluj .
Ne-am saturat spun  protestarii  de: fiscalitatea  excesivă ,corupţie în sistemul de  sănătate , corupţie  în  învatamânt, în sistemul adiministrativ, în justiţie sau în instituţtiile statului   ce sunt  aservite actualei  puteri politice,  ce in ochii  cetateanului  nu-l mai reprezintă şi nu mai au nicio legitimitate, acestia  fiind numiţi pe criteriu  clientelar   şi-i intereseaza  mai mult  scaunele decât  interesele cetăţeanului

Avem o ţară bogata în politicieni  de stingă şi de dreapta   ce  au   venit la putere să-şi umple buzunarele lor  prin tot felul de înţelegeri  între politic si economic  lăsând în urma lor o ţară murdară şi plină de gunoaie

[scrollGallery id=34]

Trebuie să ştie odată şi guvernanţii  ce au voie  si ce nu au voie sa facă şi nu dupa bunul plac al poftelor lor ,  de aceea   legile au  contextul  lor prin dezbateri  si nu votate prin asumarea raspunderii, de parca în 20 de ani a raspuns  cineva  vreodată!…  Ne-am  întors în  perioada comunistă când dictonul era ,,cine nu este cu noi este împotriva noastră“!

Şi ca sa încheiem  într-un spirit optimist observăm că în toata disperarea   protestatarilor,  aceştia  cred ca vor gasi   un catalizator, din   vârfurile  inteligenţei  romaneşti  ca sa ne conducă!

Ştefan Mleşniţă

Recomandari

Alte Articole