O eleva din Turda, mentiune la concursul national „Alege, e dreptul tău!”

Vineri, 29 iunie 2013 a avut loc premierea concursului naţional „Alege, este dreptul tău!” organizat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) în partenierat cu Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Competiţia a avut loc în tabăra „New Paradise” din Eforie sud şi s-a întins pe o perioadă de 5 zile: 25-29 iunie. În cadrul acestei competiţii au participat 81 de elevi din toată ţara, fericiţii câştigători ai locurilor I şi II de la fazele judeţene. Concursul naţional a fost structurat pe două etape: etapa individuală şi cea pe echipe. Participanţii la concursul individual au fost examinaţi printr-un test grilă pentru care elevii s-au pregătit din cinci legi legate de protecţia consumatorilor anunţate încă din primăvară. Primii 20 de elevi cu cel mai mare punctaj la testul grilă au trecut mai departe la susţinerea unui eseu cu tema „Practici comerciale incorecte”.
În cadrul concursului pe echipe, au fost organizate grupe de cate 12 elevi din 6 judeţe diferite. Echipele si-au promovat zonele de unde provin printr-un poster intocmit la faţa locului, urmând ca mai apoi să alcătuiască o scenetă prin care să exemplifice o practică comercială incorectă.
Locurile I şi II ale concursului individual au fost ocupate de Andreea Ţapu şi Ionela Andrei, ambele de la Liceul Economic „V. Madgearu” din Iaşi, iar locul III a fost câştigat de Mădălina Matei de la Colegiul Economic „M. Kogălniceanu” din Focşani. De asemena, s-au acordat două menţiuni: menţiunea I: Taşnadi Andreea elevă a Colegiului Tehnic Turda şi Bocşa Lidia de la Colegiul „Andrei Mureşanu”din Bistriţa. Regiunea Nord-Vest (judeţele Cluj, Bihor, Bistriţa, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare) au ocupat locul I al podiumului la concursul pe echipe, urmat de Regiunea Bucureşti-Ilfov (Municipiul Bucureşti şi jud. Ilfov) pe locul II şi Regiunea Centru (Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu, Alba) locul III.
Sponsorii au asigurat câştigătorilor premii substanţiale formate din console PlayStation3, smartphone-uri, iar de această dată fiecare elev a primit un premiu de participare alcătuit dintr-un set de tastatură şi mouse wireless.

Recomandari

Alte Articole