O nouă atracție turistică: crucea de la Bucea

În loclitatea Bucea din județul Cluj a apărut un nou obiectiv turistic. Părintele Mircea Dejeu împreună cu localnicii și numeroși sponsori au ridicat pe o culme a satului o cruce înaltă de 13,2 metri fiind realizată din 3 tone de aluminiu. Este a doua din județ ca mărime după crucea de pe Cetățuie din Cluj și se situează pe locul 20 ca mărime din țară.

Sfințirea a avut loc dumincă 7 aprilie chiar de ziua Crucii. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, înconjurat de un sobor de preoți, în prezența autorităților locale, a numeroși localnici și fii ai satului. La eveniment au participat peste 200 de persoane.

Grupul vocal bărbatesc ”Craii Măgurii” și grupul ”Cununa Craiului” au susținut un moment artistic pe platoul de la baza crucii.

La baza crucii s-a construit și un platou pe care au fost amplasate câteva bănci pentru ca cei care urcă până aici să poată admira satul Bucea și o parte din satul Negreni în toată splendoarea.

Sursa foto: Facebook/ Parohia Ortodoxă Bucea

Crucea este doatată cu leduri care se luminează noaptea astfel încât la intrarea în sat din ambele direcții ea să fie văzută.

A fost ultimul proiect al preotului Mircea Dejeu deoarece de la 1 iunie se pensionează la vârsta de 71 de ani.

Sursa foto: Facebook/Parohia Ortodoxă Bucea

Recomandari

Alte Articole