O noua zona verde amenajată pentru clujeni

Incepand de astazi, clujenii au la dispozitie o noua zona verde si de agrement, Iulius Parc.
Zona verde din apropierea Lacului de Vest a fost amenajata cu aproximativ 10.000 mp de gazon special pentru trafic intens si peste 18.000 de arbori si arbusti de diferite dimensiuni.
Pe langa vegetatia bogata, Iulius Parc le ofera vizitatorilor numeroase posibilitati de recreere:
– pietonal suspendat deasupra lacului,
– pista pentru biciclisti si pentru alergare,
– alei de promenada,
– spatii de relaxare echipate cu banci.

„Cluj-Napoca isi inmulteste spatiile verzi, odata cu realizarea acest parc. Va fi o oaza de verdeata si de agrement pentru toti clujenii. Imi doresc ca intreaga zona din jurul lacului sa fie amenajata la fel de frumos, dupa rezolvarea revendicarilor de teren, care sunt de cealalta parte a lacului, pentru ca nu putem face investitii pana nu avem un teren curat de sarcini. Pe partea unde am reusit sa rezolvam situatia revendicarilor se vad rezultatele. Planurile noastre nu se opresc aici. Avem in vedere si realizarea unui parc de peste 50 de ha in parteneriat cu Ordinul Arhitectilor din Romania si am inceput demersurile pentru realizarea unei baze de agrement de 9,4 ha in Gheorgheni. Ne preocupa viitorul verde al orasului nostru”, a precizat primarul Emil Boc.

Iulius Parc este un proiect realizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca si Consiliul Judetean Cluj, iar investitia de peste doua milioane de euro a fost a companiei Iulius Group.

Recomandari

Alte Articole