Parcul industrial Tetarom dat exemplu ieșenilor

O delegație ieșeană s-a aflat astăzi în Cluj-Napoca pentru a cunoaște, analiza și observa modul de organizare și funcționare a parcurilor industriale administrate de Consiliul Județean Cluj prin intermediul SC Tetarom S.A. Delegația aparține Consiliului Județean Iași și se află zilele acestea în județul Cluj pentru un amplu schimb de experiență.

„Vizita delegaţiei aparţinând instituţiei omoloage din judeţul Iaşi nu e deloc întâmplătoare, Clujul fiind recunoscut la nivel naţional, şi nu numai, ca un model de bune practici implementate cu succes în ceea ce priveşte edificarea şi dezvoltarea parcurilor industriale şi tehnologice, concomitent cu derularea unei politici active şi continue de populare a acestora prin atragerea de noi investitori străini dar şi autohtoni.

Urmare a acestei politici dar şi a deschiderii pe care am manifestat-o spre atragerea de noi investiţii, suntem astăzi în situaţia în care, spre satisfacţia noastră, întreprindem demersurile necesare în vederea extinderii tuturor celor trei parcuri industriale Tetarom deja funcţionale, în paralel cu paşii necesari pentru deschiderea celorlalte două parcuri industriale Tetarom IV şi V. În acest context în care deţinem trei parcuri industriale în plin proces de extindere, două în stadiu avansat de realizare, iar municipiul nostru reşedinţă de judeţ este singurul din ţară care beneficiază de nu mai puţin de trei clustere în domeniul IT, colegii de la Iaşi au considerat mai mult decât oportun un transfer de expertiză din partea noastră”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu.

Vizita delegaţiei ieşene include deplasări în teren, la cele trei parcuri industriale deja existente, experţilor ieşeni fiindu-le prezentaţi în concret paşii necesari în vederea înfiinţării şi, respectiv, funcţionării în condiţii optime a unor astfel de parcuri, împreună cu beneficiile pe care acestea le generează în ceea ce priveşte stimularea activității de cercetare în domeniul tehnologiilor avansate, crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea tehnologiilor și a industriilor nepoluante etc.
Reamintim în acest context faptul că SC Tetarom SA, instituţie la care Consiliul Judeţean Cluj este acţionar majoritar, administrează, în prezent, prin cele trei parcuri industriale – Tetarom I (str. Tăietura Turcului, în suprafaţă de 32 ha), Tetarom II (B-dul Muncii, în suprafaţă de 12 ha) şi Tetarom III (Jucu, în suprafaţă de 154 ha), peste 2,8 milioane de metri pătraţi (teren, spaţii de birouri, spaţii de producţie, spaţii logistice), în care-şi desfăşoară activitatea peste 50 de firme, dobândind pe parcursul celor 11 ani de existenţă o solidă reputaţie în rândul dezvoltatorilor. În cifre, succesul Tetarom se traduce printr-o investiţie totală de peste 20 de milioane de euro proveniţi din fonduri judeţene, guvernamentale şi proprii, la care se adaugă cele aproximativ 250 de milioane de euro asumate de investitorii de aici.
Vizita delegaţiei Consiliului Judeţean Iaşi vine în continuarea şi completarea altui eveniment care a avut în prin plan evidenţierea modelului de bună practică instituit la Tetarom SA, respectiv conferinţa „Transilvania Open4 Business – Parcuri industriale. O strategie națională”, conferinţă organizată de Consiliul Județean Mureș și revista cu profil economic “Transilvania Business”. La acest eveniment desfăşurat în municipiul Târgu Mureş pe parcursul a două zile şi care s-a încheiat ieri, judeţul Cluj a participat prin intermediul unei delegaţii formate din reprezentanţi ai Consiliul Judeţean Cluj şi ai SC Tetarom S.A. În cadrul conferinţei, delegaţia clujeană a avut prilejul să prezinte, în faţa unui auditoriu format din reprezentanţi ai celor mai prestigioase companii din Transilvania şi ai consiliilor judeţene din această zonă, povestea de succes a Tetarom precum şi facilităţile pe care Consiliul Judeţean le pune la dispoziţia investitorilor.

Recomandari

Alte Articole