Peste 160 de persoane au donat sânge într-o zi la Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj

Peste 160 de persoane au donat sânge și ieri la Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj, majoritatea pentru a veni în ajutorul victimelor exploziilor din Crevedia. Astfel, în ultimele două zile s-au adunat peste 250 de donatori cărora nu putem decât să le fim recunoscători.

În ultimele două zile, au donat peste 60 de pompieri, majoritatea alegând să facă acest demers din proprie inițiativă și din timpul lor liber. Imediat ce au încheiat turele de serviciu, indiferent dacă a trebuit să vină din Dej, Turda sau Huedin, în uniformă sau în haine civile, au ales să facă ce le stă în putere astfel încât să le sară în ajutor semenilor aflați în suferință.
Oricine poate fi donator, dacă este o persoană clinic sănătoasă cu vârsta de cel puțin 18 ani şi greutatea de minimum 55 de kilograme în cazul femeilor şi 60 de kilograme în cazul bărbaților.
Cei care doresc să facă acest gest salvator sunt așteptați la Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 07:30-13:30, iar pentru informații privind donarea de sânge şi pentru programări puteți apela numărul: 0364 411 255.

Recomandari

Alte Articole