Primăria Cluj-Napoca va cumpăra locuințe sociale Reviewed by CD on . Primăria Cluj-Napoca a lansat procedura de achiziție de pe piața liberă a unor imobile de locuințe cu destinația de locuințe sociale, de la persoane fizice și j Primăria Cluj-Napoca a lansat procedura de achiziție de pe piața liberă a unor imobile de locuințe cu destinația de locuințe sociale, de la persoane fizice și j Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Primăria Cluj-Napoca va cumpăra locuințe sociale

Primăria Cluj-Napoca va cumpăra locuințe sociale

Primăria Cluj-Napoca va cumpăra locuințe sociale

Primăria Cluj-Napoca a lansat procedura de achiziție de pe piața liberă a unor imobile de locuințe cu destinația de locuințe sociale, de la persoane fizice și juridice.

Este vorba despre o nouă alternativă la numărul redus de locuinţe sociale la nivelul municipiului, raportat la numărul de cereri de locuințe sociale (apartamente cu 1, 2 și 3 camere), cu destinația de locuințe sociale. Municipalitatea clujeană acordă anual, în medie, 15 locuințe sociale, în condițiile
în care numărul de cereri este de aproximativ 400 pe an. În acest fel, prin achiziționarea de locuințe disparate, se evită situația creării unor blocuri sau cartiere întregi de locuinţe sociale dedicate în exclusivitate grupurilor vulnerabile, care sunt expuse riscului stigmatizării şi segregării sociale.

O altă măsură luată de Primăria Cluj-Napoca ca alternativă la numărul redus de locuinţe sociale la nivelul municipiului, a fost cea de acordare de subvenţii pentru chirie persoanelor/familiilor care se află în risc de marginalizare.

Această formă de sprijin financiar constituie un instrument de prevenire şi combatere a marginalizării sociale și de promovare a incluziunii sociale, un element al unei politici locale de facilitare a accesului la locuire adecvată, aprobat prin HCL nr. 70/2018. Pentru a deveni sustenabilă și pentru a produce efectele scontate, respectiv facilitarea incluziunii sociale a persoanelor/familiilor marginalizate social sau care se află în risc de marginalizare și excluziune socială, această măsură este însoţită de servicii socio-ocupaţionale şi socioeducaţionale, asiguate prin Direcția de Asistență Socială și Medicală.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus