Primarul Emil Boc:”Problema locurilor de veci a fost neglijată, dar trebuie să ne gândim la soluţii din timp”

Primarul Emil Boc doreşte amenajarea unui nou cimitir pentru locuitorii muncipiului. Varianta propusă de Primarie este un teren de 11 hectare in zona Valea Borhanci.

„Locurile existente in acest moment sunt suficiente doar pentru urmatorii doi ani. Dupa ce si cimitirul de pe Valea Chintaului va fi plin, asemeni Cimitirului Central si al celor din Manastur si de pe strada Crisan, ne vom trezi in fata unei mari probleme legate de locurile de veci. Nu trebuie sa asteptam pana atunci, ci, din timp, sa cautam o alta locatie pentru construiea unui nou loc de veci”, a explicat primarul Emil Boc.

Varianta de lucru propusa de Primarie este un teren de circa 11 hectare situat in zona Valea Borhanci, care este potrivit din punct de vedere al configuratiei si al vecinatatilor. Primarul Emil Boc a spus ca, pana la finalul lunii august trebuie finalizata etapa de evaluare, urmand ca, in masura in care solutia se va dovedi viabila sa se introduca aceasta functiune in Planul Urbanistic General, inainte de adoptarea acestuia.

Ulterior Primaria va face demersurile necesare pentru crearea infrastructurii specifice unui astfel de obiectiv de investitii, pentru a crea un cimitir modern, utilat si accesibil pentru cei care, la un moment dat, vor avea nevoie si de aceste servicii.

Recomandari

Alte Articole