Primul concurs internațional de soluții pentru modernizarea și extinderea infrastructurii educaționale la Cluj-Napoca

Primăria municipiului Cluj-Napoca împreună cu Ordinul Arhitecților din România lansează concursul internațional de soluții privind modernizarea și extinderea Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu” și a străzilor adiacente.
„Proiectul de modernizare a Liceului „Nicolae Bălcescu” face parte dintr-un program amplu de investiții în educație, prevăzut în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) 2021-2030. Ne propunem să lansăm 10 concursuri de soluții pentru modernizarea unor școli și licee din oraș, care să aibă ca rezultat o nouă viziune asupra modului în care se investește în infrastructura educațională” a declarat Ovidiu Cîmpean, director al direcției Generale Comunicare Dezvoltare locală și management proiecte din cadrul Primăriei.
Prin organizarea acestui concurs de soluții, vor fi luate în considerare următoarele obiective:
– Regândirea ansamblului alcătuit din corpurile de liceu actuale, clădirea de locuit și sala de gimnastică în vederea maximizării suprafețelor folosite pentru liceu
– Integrarea în zona istorică protejată prin punerea în valoarea a elementelor valoroase existente și adecvarea noilor intervenții.
– Încadrarea suprafeței destinate construcțiilor ansamblului liceal propus în suprafață desfășurată construită totală de maxim 17.620 mp.
– Modernizarea / extinderea funcțiunilor și spațiilor actuale ale liceului, astfel încât să satisfacă nevoilor unui număr maxim de 1776 elevi, organizați în 70 de clase.
– Imaginarea unui sistem de îmbunătățire a tuturor parametrilor semnificativi ai bilanțului energetic, la nivelul anvelopei și instalațiilor, la corpurile de clădire care se păstrează.
– Imaginarea unor soluții noi de eficientizare energetică pentru corpurile de clădire care se propun și implementarea conceptului nZEB.
– Amenajarea curții școlii cu accent pe suprafețe verzi cât mai mari și materiale prietenoase cu mediul.
– Amenajarea spațiului urban adiacent liceului în vederea facilitării parcurgerii cât mai plăcute și sigure a acestuia de către elevi și profesori, locuitorii zonei sau trecători, integrând principiile walkable și smart city.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole