Record mondial realizat de elevii clujeni în deschiderea Zilelor Clujului

Record mondial realizat de elevii clujeni în deschiderea Zilelor Clujului

Vineri, 22 mai 2015, ora 18.00, in Piata Unirii, cu ocazia deschiderii oficiale a celei de a cincea editii a Zilelor Clujului, peste 1500 de elevi vor bate, cu ajutorul unor pahare, ritmul specific al cantecului „When I’m Gone”, din filmul Pitch Perfect – cantec care a declansat un fenomen in intreaga lume. Alaturi de tinerii clujeni se va afla Alexandra Ungureanu si colegii sai de la Crush, care vor continua seara cu un recital oferit tuturor clujenilor care se vor alatura evenimentului. Recordul este un proiect initiat de catre scoala britanica internationala Transylvania College, singura acreditata din Transilvania, cu sprijinul Primariei municipiului Cluj-Napoca si al Federatiei SHARE si face parte din seria de evenimente organizate sub egida „Cluj-Napoca – Capitala Europeana a Tineretului 2015”. In record s-au inscris 26 de scoli, inscrierea fiecarei scoli realizandu-se pe baza trimiterii unei inregistrari video cu elevii care vor reprezenta scoala, interpretand „When I’m Gone”/Cups Song. Recordul este detinut in prezent de catre o scoala din Canada.

„Sunt foarte mandru de tinerii nostri care au pregatit acest record, care se implica in sarbatoarea orasului nostru. Zilele Clujului din acest an sunt o celebrare a celei mai pretioase resurse pe care Clujul o are: tinerii sai si acest record este una dintre cele mai puternice dovezi in acest sens. Entuziasmul, candoarea, efervescenta specifice tineretii vor cuceri orasul, provocandu-ne pe toti sa ne bucuram si sa ne destindem impreuna. Va doresc o sarbatoare plina de bucurii, in care sa ne amintim ca suntem unici, suntem puternici si suntem norocosi sa traim in inima Transilvaniei, Cluj-Napoca!” a declarat primarul Emil Boc.

„Suntem singura tara din Europa care reuseste sa adune un numar atat de mare de elevi din mai multe scoli, ceea ce demonstreaza ca fara doar si poate Clujul este Capitala Europeana a Tineretului! Scopul principal al proiectului a fost reunirea unui numar cat mai mare de elevi, pentru a demonstra inca o data ca muzica nu are bariere, nu are limite ce tin de statut social, religie, rasa, sau dizabilitati. Iar acum demonstram impreuna cu peste 1500 de elevi si profesori ca excelenta poate fi atinsa prin creativitate, responsabilitate si respect pentru diversitate!” a declarat initiatorul acestui proiect Ana-Maria Eli. Tot ea a coordonat si pregatirea echipei de elevi si profesori pentru videoclip-ul Alexandrei Ungureanu, realizat de Mihaela Andoni: https://youtu.be/BfbSsC9uwZs
Pe langa partenerii intregului festival, proiectului recordului mondial s-a realizat cu sprijinul companiilor Aegon si Selgros, care au pus la dispozitia tinerilor materialele necesare organizarii.

Recomandari

Alte Articole