Șezătoare de Ziua Iei, la Gherla

Zeci de elevi și cadre didactice din Gherla participă joi, 23 iunie, la o șezătoare tradițională, organizată cu ocazia Zilei Naționale a Portului Tradițional din România și Ziua Universală a Iei, marcată anual, pe 24 iunie, de Sânziene. Manifestarea va debuta la ora 10:00, la Muzeul de Istorie Gherla, str. Mihai Viteazu nr. 6.
Activitățile sunt dedicate copiilor pasionați de meșteșugurile tradiționale. La evenimentul organizat de Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, Primăria Municipiului Gherla, Muzeul de Istorie Gherla și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Gherla, participă elevi și cadre didactice de la Palatul Copiilor Cluj, Structura Gherla, Liceul Tehnologic Gherla, reprezentanți ai Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Gherla și meșteri populari gherleni.
În cadrul șezătorii, care va dura câteva ore, elevii Liceului Tehnologic Gherla vor coase modele decorative și le vor arăta elevilor mai mici de la Palatul Copiilor Cluj, Structura Gherla, tehnicile de transpunere a modelelor. De asemenea, directorul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Gherla, Monica Pătac, îi va învăța pe cei mici să realizeze figuri decorative din hârtie, în tehnica origami, pe care le vor decora cu creioane colorate. În același timp, meșteri populari din Gherla își vor arăta măiestria în fața elevilor și profesorilor, prezentând meșteșugurile tradiționale.

Recomandari

Alte Articole