Șoferi din județul Cluj cercetați pentru conducere sub influența alcoolului

Șoferi băuți, depistați la volan în Turda și Florești

Polițiștii rutieri efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

În fapt, la data de 16 septembrie a.c., în jurul orei 00.40, polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Dej au depistat un conducător auto în vârstă de 33 de ani, din comuna Mica, care se deplasa pe strada 1 Mai, din municipiul Dej, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

S-a procedat la testarea conducătorului cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de peste 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost transportat la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

Totodată, la data de 14 septembrie a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin au depistat o conducătoare auto de 48 de ani, din Huedin, în timp ce se deplasa pe DN1-E60, din direcția Oradea spre Cluj-Napoca, în interiorul localității Huedin, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării acesteia cu aparatul etilotest, a reieșit o concentrație de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În continuare, femeia de 48 de ani a fost condusă la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

La data de 15 septembrie a.c., în jurul orei 19.50, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla au depistat un conducător al unei autoutilitare, de 60 de ani, din comuna Geaca, care se deplasa pe drumul public DJ109C, în interiorul localității Geaca.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că autoutilitara nu era înmatriculată.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Recomandari

Alte Articole