Studenți clujeni premiați la concursul ”Europa jurnaliștilor din amfiteatre”

Concursul ”Europa jurnaliștilor din amfiteatre” și-a desemnat câștigătorii celei de-a treia ediții.
Studenții Universității ”Babeș-Bolyai” au obținut cele mai bune rezultate, având, în total, 6 proiecte construite pe teme jurnalistice premiate în concurs.

Programul este organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România (RCE) și se adresează, în principal, studenților, masteranzilor și doctoranzilor înscriși la facultățile cu profil jurnalistic din România.
În această ediție au fost înscrise în concurs și, ulterior, evaluate 19 proiecte: 5 materiale audio, 7 materiale video și 7 materiale online. Acestea au fost realizate de studenții jurnaliști singuri, sau în echipă.
Câștigătorii la secțiunea materiale audio au fost:
Premiul I este acordat materialului: „Cine reprezintă Uniunea Europeană”, realizat de Roxana Diana Perşa şi Mihaela Trombitaş de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca;

Premiul II este decernat materialului: „Importanţa fondurilor europene în apicultură”, realizat de Mădălina Hodorog şi Călin Creţu din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca;

Premiul III este acordat materialelor (ex-aequo): „Cu paşi repezi spre o viaţă mai curată”, realizat de Raisa Arsenică, Georgeta Ciurea, Alexandru Vlaicu şi Corina Ovedenie de la Universitatea din Piteşti; „La graniţa dintre tradiţie şi ilegalitate”, realizat de Roxana Diana Perşa şi Mihaela Trombitaş de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca.

La secţiunea materiale video:
Premiul I este acordat materialului: „Problema ouălor în România”, realizat de Erika Szekeres, Ioana Tomuţa, Daniela Kiss, Florin Moga şi Monica Pop de la Facultatea IRSPSC din cadrul Universităţii din Oradea.

Premiul II este decernat materialului: „Îmbătrânirea activă”, realizat de Oana Bărăian, Alexandru Dorofte, Maria Moiş şi Răzvan Peştean de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca;

Premiul III este acordat materialelor (ex-aequo): „Obezitatea, suferinţa secolului”, realizat de Denisa Dumitraş de la Universitatea Tibiscus din Timişoara; „Defrişând pădurile, defrişăm Europa”, realizat de Alina-Georgiana Iov, Anca Ioana Vărzaru şi Oana Larisa Vârtic de la Universitatea din Piteşti.
La secţiunea materiale online:
Premiul I este decernat materialului: „Pereţii vegetali – soluţii pentru un aer mai puţin poluat”, realizat de Cristina Ungurean şi Teodora Neagu de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca;
Premiul II este decernat materialului: „Voluntariatul, o experienţă de neuitat”, realizat de Andreea Achim de la Centrul Universitar Nord Baia Mare din cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca;
Premiul III este acordat materialului: „România bio – numai bună pentru export”, realizat de Cosmina Tcaciuc de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti.

Reprezentanța Comisiei Europene felicită câștigătorii celei de-a treia ediții a programului ”Europa jurnaliștilor din amfiteatre” pentru subiectele alese și, pe lângă promovarea materialelor către canalele de presă central și locale, toți studenții vor fi invitați la București, la sediul RCE, în a doua jumătate a lunii septembrie, la ceremonia de decernare a premiilor.
În plus, studenții care au obținut premiul I și premiul II la fiecare dintre cele trei secțiuni vor beneficia și de o vizită de studio la instituțiile europene.

 

 

Recomandari

Alte Articole