Sub semnul Dragonului de Apa

A inceput anul 2012, un an pe care omenirea il astepta demult. Un an despre care s-au scris carti, s-au realizat filme, s-au facut previziuni. Un an despre care se spune ca va aduce sfarsitul lumii potrivit profetiilor mayase.

2012 este un an de cotitura intr-adevar, un an marcant. Tot ceea ce se va intampla in acest an  va fi un rezultat al constiintei umane si a ceea ce oamenii au previzionat ca se va intampla in 2012.  Atat la nivel planetar cat si la nivel personal, pe principiul legii atractiei universale: esti ceea ce gandesti sau ceea ce gandesti atragi. Dar in ceea ce priveste sfarsitul lumii, as adauga ca in fiecare clipa e sfarsitul unei lumi si inceputul uneia noi, deoarece in orice secunda suntem altii, pentru ca universul – atat cel interior cat si cel exterior – se afla intr-o continua schimbare. Insa noi nu suntem suma experientelor noastre, ci ceea ce vom deveni peste 10.000 de ani. Asa spune intelepciunea straveche din Anzi.

Anul 2012 sta sub semnul Dragonului de Apa. In intelepciunea chinezeasca, Dragonul este o fiinta divina, avand mai multe valente: dragonul celest, dragonul de apa, dragonul inaripat etc.  Dragonul este un simbol al protectiei spirituale, similar cu simboluri de protectie ale altor religii si traditii spirituale, cum ar fi: Crucea in crestinism, mantra lui Shiva in hinduism, Piatra Pi in samanism sau simbolul Puterii in Reiki.   Dragonul inspira armonie, iar armonia trebuie sa inlocuiasca nemultumirile, frustrarile, emotiile negative, pe care dragonul le va expira. De aceea perioada in care scriu acest articol este o perioada a protestelor, pentru ca dragonul va inlatura prin expiratie toate nemultumirile.  Cat timp dureaza insa o respiratie a dragonului in timpi pamantesti? Poate fi ea similara cu durata unei zile a Creatiei, asa cume stă ea descrisa in Geneza? Cercetarile stiintifice au aratat dealtfel ca fiecare zi a Creatiei corespunde unei etape de evolutie a planetei, nu este o zi de 24 de ore (masurabila in timpi pamantesti) deoarece Pamantul a fost creat abia in cea de-a treia zi.

Cercetarile stiintifice arata ca aceste sase zile ale Creatiei ar corespunde etapelor de creare si evolutie a Universului. Dragonul simbolizeaza – de fapt energie. Nu este altceva decat campul fizic despre care se vorbeste astazi in fizica cuantica. In diferite traditii, este cunoscut precum: kundalini (energia care circula de-a lungul coloanei vertebrale, inundand cei sapte centri de forta cu lumina), energia chi sau energia universala, care provine de la o sursa de energie din univers, care a fost creata de Dumnezeu, este similara cu Duhul Sfant si alimenteaza mai multe lumi.

Din „Codul Dragonului” scris de Victor Ovidiu Cosbuc, nagualul din Carpati, aflam de dragonul dacilor si de faptul ca dragonul a coborat pentru prima data in Transilvania. Dovada este si faptul ca il regasim in basmele romanesti sub forma balaurului cu sapte capete, cu care se lupta Fat-Frumos. Ca si in filmul Nemuritorul, invingatorul va prelua din energia celuilalt, cu care se va alimenta pentru a putea merge mai departe. Personajele din basme sunt simbolice, asa cum este si cifra sapte, despre ale carei conotatii vom vorbi in continuare. Sapte simbolizeaza deplinatatea spirituala: sapte culori ale curcubeului, sapte note muzicale, sapte centri de forta ai fiintei umane, sapte zile ale saptamanii, cele sapte minuni ale lumii.  2012 este anul dragonului de apa. Anul dragonului de apa se repeta o data la 12 ani.

Daca ar fi sa mergem si mai adanc cu analiza, am putea defalca cifra 12 asa: 3 x 4 = 12 sau 2 x 6 = 12. In ambele cazuri ne apare cifra 3, care in toate sistemele religioase si ezoterice are o seminificatie aparte. Atat cifra  3, cat si cifra 12 au o semnificatie aparte.  La chinezi, cifra 3 este cifra perfectiunii, a totalitatii si a desavarsirii. Denumirea chinezeasca a cifrei trei este „san”, cuvant a carui pronuntie seamana cu cea a cuvantului „viu”.   Nici cifra 12 nu este lipsita de semnificatii: cei 12 apostoli, cele 12 luni ale anului, 12 semne zodiacale. Este un numar al echilibrului. Constientizand semnificatia profunda pe care toate acestea le  au , putem sa ne traim viata in cel mai sublim mod cu putinta. 2012 este un nou inceput, sub semnul Dragonului…

Articol de Carmen Moraru

Recomandari

Alte Articole