Teatru de păpuși, în curtea Muzeului de Artă Cluj-Napoca

Artiștii Teatrului de Păpuși „Puck”, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj, vor prezenta la finalul săptămânii două spectacole în aer liber, în curtea Muzeului de Artă din Cluj-Napoca.
Astfel, sâmbătă, 4 iulie, de la ora 11.00, spațiul din curtea Palatul Bánffy va găzdui spectacolul „Szegény Dzsoni és Árnika”/„Sărmanul Djoni și Arnica”, după Ervin Lázár. Este un spectacol despre dragoste adevărată, responsabilitate, loialitate, perseverență, libertate și multe alte valori fundamentale. Eroul acțiunii este sărmanul Djoni, cel care, în ciuda comploturilor și seducțiilor răutăcioase ale Vrăjitoarei cu O Sută de Chipuri, ajunge să își cunoască până la urmă adevărata iubire, pe Árnika, frumoasa fiică a regelui Östör.
În distribuție: Csortán Márton, Giriti Réka, György László, Kötő Áron, Balogh Dorottya, Patka Ildikó și Urmánczi Jenő.
Regia este semnată de Varga Ibolya. Spectacolul se joacă în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.
Duminică, 5 iulie, de la aceeași oră, lumea Teatrului ,,Puck” își deschide cortina printr-un spectacol inedit. ,,Călătorie în lumea poveștilor” oferă șansa publicului să facă cunoștință cu cele mai îndrăgite personaje din repertoriul teatrului: spiridușul Puck, Ieduțul cel mic din ,,Capra cu trei iezi” și Fata babei din ,,Fata babei și fata moșului”. Prin momentele de interacțiune, lumea teatrului se apropie de spectatorii săi, iar copiii sunt angajați într-un dialog despre povești.
Magia teatrului pentru copii este prezentată prin viziunea regizorală a Vargăi Ibolya și dramaturgia Lorenei Copil. Modul de reprezentare ales, este sub forma unui ,,teatru în teatru”. Prin această tehnică, copiii vor păși cu ușurință în spatele cortinei.
Prin entuziasm, muzică și dans momentele spectacolului oferă o incursiune în trei planuri: păpușile, actorii și clovnii în ideea de a transmite esența teatrului pentru copii. ,,Cheia tuturor lucrurilor este jocul și acuratețea jocului”, după cum afirmă regizoarea.
Personajele dansează în stil tap dance, cunoscut din filmele unor dansatori memorabili ca Fred Astaire, Ginger Rogers sau Rita Hayworth. Distribuția este formată din Laura Corpodean, Adina Ungur și Iulian Lungu. Regia este semnată de Varga Ibolya.
Dramaturgia și versurile din spectacol sunt semnate de Lorena Copil. Momentele coregrafice sunt coordonate de Gabriela Rusu.
Muzica este semnată de Péter Venczel, scenografia de Elena Ilaș, iar sculptura de Florin Marin.
Spectacolul este rezultatul muncii întregii echipe a Teatrului „Puck”. De asemenea, Liviu Matei, un mai vechi colaborator al teatrului, a contribuit la pregătirea momentelor de clovnerie. Spectacolul își propune, de asemenea, promovarea repertoriului Teatrului de Păpuși „Puck”.
Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.
***
Reguli de acces
Accesul publicului la spectacolele Teatrului „Puck” din curtea Muzeului de Artă se va face cu respectarea normelor în vigoare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Astfel, spectatorii sunt rugați să respecte toate condițiile impuse de starea de alertă și să poarte mască de protecție. De asemenea, este recomandat să ajungă mai devreme cu aproximativ 30 de minute, pentru achiziționarea biletelor și pentru efectuarea triajului epidemiologic, pe baza verificării temperaturii. Persoanele care nu acceptă să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locație. De asemenea, va fi interzisă intrarea persoanelor care manifestă febră sau probleme respiratorii.
Spectatorii își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant pus la dispoziție de organizatori. Consumul de alimente și băuturi în locație este interzis. Numărul maxim de persoane admise la un eveniment este de 50.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole