Tetarom SA, două decenii de activitate în sprijinul mediului de afaceri clujean

Fondată în luna noiembrie 2001 de către Consiliul Județean Cluj, Tetarom S.A., societatea care administrează parcurile industriale cu același nume, împlinește 20 de activitate.

Tetarom, sau Transilvania Echipamente și Tehnologii Avansate produse în ROMânia, a pornit cu un singur parc, cel din zona Hoia, denumit astăzi „Tetarom I”. În momentul de față Tetarom S.A. administrează aproape 4 milioane de metri pătrați de teren, pe teritoriul celor trei parcuri industriale pe deplin operaționale și ocupate în proporție de 100%.
De asemenea, Consiliul Județean a demarat construirea atât a unui nou parc industrial pe teritoriul administrativ al comunei Feleacu, cât și a unui parc științific – Tetapolis. Totodată, datorită cererilor tot mai numeroase, forul administrativ județean a inițiat edificarea parcului industrial Tetarom V.
În prezent, în cele trei parcuri Tetarom pe deplin operaționale funcționează circa 130 de companii rezidente, care au reușit să atragă investiții totale în valoare de aproximativ 1,2 miliarde de euro. În acest fel, au fost create circa 14.400 de noi locuri de muncă pentru clujeni.
Succesul acestor parcuri industriale se explică inclusiv prin nivelul crescut al rentabilității investițiilor realizate. Astfel, conform unei analize recente, Tetarom ocupă locul I la nivel național din punctul de vedere al profitabilității capitalului investit raportat la costul/loc de muncă creat, cu o valoare de doar 1.500 de euro.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole