Tradiția icoanei pe sticlă și pe lemn reînvie la ”Tudor Jarda”

Școala Populară de Arte ”Tudor Jarda” organizează, începând cu data de 30 noiembrie a.c., un curs de iconografie în tradiţia icoanei pe sticlă româneşti din Transilvania şi a icoanei pe lemn.

 
Cursul de un an de zile va fi susţinut de către dr. Teodora Roşca, specialist recunoscut în arta iconografică românească, urmând ca, la finalizarea acestuia, cursanţii să primească o diplomă de absolvire. Totodată, cursanţii vor putea participa în vara anului 2013 la tabăra de creaţie de la Mănăstirea Voivodeni din judeţul Sălaj.
Înscrierile se fac la secretariatul Şcolii Populare de Arte “Tudor Jarda”, din Cluj-Napoca, str. Fabricii de Zahăr, nr. 51, până în data de 28 noiembrie 2012, examenul de admitere urmând a consta într-un interviu, care va avea loc în data de 29 noiembrie 2012, începând cu ora 17.00.
Odată cu depunerea cererii de înscriere (formular tipizat obţinut de la secretariatul şcolii), candidaţii vor trebui să depună următoarele acte: copie după CI (certificat de naştere pentru copii), adeverinţă de la medicul de familie, copie nelegalizată a actelor de studii, adeverinţă de la locul de muncă, şcoală sau facultate precum şi un dosar plic.

Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” este o instituţie de cultură care iniţiază şi desfăşoară programe de învăţământ în domeniul educaţiei permanente, culturii tradiţionale şi al creaţiei populare.

Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul Şcolii de Arte, www.scoaladearte.ro, sau transmiţând un e-mail la adresa: scoaladeartecluj@yahoo.com.

 

sursa foto: crestinortodox.ro

Recomandari

Alte Articole