Tradiții Clujene, în Tezaur Folcloric

Pe scena Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca a avut loc un eveniment deosebit: spectacolul extraordinar „Tradiții Clujene, în Tezaur Folcloric”. A fost o sărbătoare a celor mai frumoase cântece, jocuri, tradiții și obiceiuri din județul Cluj, aducând pe scenă esența culturii tradiționale românești.
Prestația Orchestrei profesioniste „Cununa Transilvană” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, dirijor Tudor Căucean, a fost de-a dreptul impresionantă. Această orchestră, cu o tradiție de peste 65 de ani în conservarea și promovarea folclorului autentic, a demonstrat din nou de ce este considerată un etalon al valorilor tradiționale românești.
Pe lângă acompaniamentul interpreților, orchestra a prezentat două momente instrumentale remarcabile, care au adus un omagiu marilor instrumentiști clujeni Alexandru Ciurcui-Șandorică și Alexandru Gruți. Acestea au evidențiat măiestria și pasiunea celor doi artiști, aducând un plus de emoție și autenticitate spectacolului.
Sub bagheta dirijorului Tudor Căucean, Orchestra „Cununa Transilvană” a reușit să aducă în scenă un repertoriu bogat și variat, susținând astfel eforturile Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj de a păstra vie tradiția muzicală românească.

Recomandari

Alte Articole