Un elev clujean a fost arestat pentru trafic de droguri. Tânărul le vindea colegilor

Băiatul în vârstă de 18 ani a fost prins de către un echipaj de jandarmi în apropierea școlii. Acesta avea asupra lui 20 de grame de canabis pregătit pentru a fi vând și un cântar electronic folosit la cântărirea mărfii. Asupra lui au mai fost găsite două pumnale, spray lacrimogen, un briceag și o cagulă.

Acesta vindea canabis colegilor săi, dar și altor minori elevi la unitatea de învățământ.

Acum se află în arest preventiv pentru 30 de zile.

 

”În fapt, la data de 9 februarie 2024, acesta a fost depistat de către un echipaj de ordine publică din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, în proximitatea unei unități de învățământ, având asupra sa o cantitate de peste 20 de grame canabis (drog de risc) deja porționată în vederea comercializării, precum și un cântar electronic purtând urme de substanță vegetală.

Totodată, asupra acestuia au mai fost găsite un cântar electronic, două pumnale, un spray iritant lacrimogen, un briceag și o cagulă.

Din probele administrate au mai relevat faptul că, în perioada 2023 – ianuarie 2024, acesta ar fi vândut și oferit, cu titlu gratuit, în mod repetat, diferite cantități de canabis mai multor minori, printre care și colegi de ai săi de la o unitate de învățământ din municipiul Cluj-Napoca.

În urma unei percheziții domiciliare efectuată în data de 9 februarie a.c. au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.

Astăzi, 10 februarie, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a tânărului.

Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.” au transmis reprezentanții IPJ Cluj

Recomandari

Alte Articole