Votul ilegal înseamnă închisoare. Campanie de informare în Cluj

Polițiștii Clujeni au organizat, astăzi, o acțiune de informare a cetățenilor cu privire la votul din 9 decembrie. Campania ”Tu decizi! Votează legal” a fost inițiată de Ministerul Administrației și Internelor și are ca scop informarea, prevenirea şi conştientizarea cetăţenilor români cu drept de vot asupra pedepselor în cazul nerespectării legii. 

 

 

Alegătorii clujeni au fost înștiințați că dacă vor primi mită electorală, riscă pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani. Singurele materiale care pot fi acceptate în limita legii sunt obiectele inscripționate cu numele partidului și al canditatului, dacă valoarea pentru fiecare nu depășește 10 lei.

1700 de afișe și peste 14.000 de pliante vor fi împărțite, până la sfârșitul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, de către poliție în județul Cluj.

Pe verso afișelor împărțite, astăzi, de oamenii legii cetățenii au putut citi următoarea lege:

Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului:

Art. 55

Articolul 55 spune urmatoarele:

(1) Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum și primirea acestora de către alegător, în același scop, constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

(2) Tentativa se pedepsește.

 

 

 

 

Recomandari

Alte Articole