Lucrările de modernizare a Colegiului Ortodox din Cluj-Napoca au fost finalizate

Lucrările de modernizare a Colegiului Ortodox sunt finalizate și a început procedura de recepție. După recepție, urmează obținerea avizului de la ISU și darea în folosință a școlii.
Investiție este de peste 3,2 mil euro cu fonduri europene: extindere școală, 5 noi săli de clasă și creșterea capacității la 400 elevi / 16 săli de clasă în total, o nouă sală de sport, 5 noi laboratoare și dotări moderne, infrastructură educațională de calitate.
Lucrările sunt finalizate și au inclus supraetajarea și modernizarea corpului existent de clădire, realizarea de noi săli de clasă și laboratoare, construirea unei noi săli de sport în curtea școlii (dotată cu vestiare, grupuri sanitare și spații tehnice) și dotări – de la instalarea unui lift la mobilier special pentru laboratoare, table interactive, videoproiectoare, dotări pentru sala de sport ș.a.
Noua școală are acum 16 săli de clasă și 5 laboratoare, iar etajul nou construit cuprinde 5 săli de clasă. A fost realizată o sală multifuncțională, bibliotecă, sală de mese cu oficiu, sală de muzică, atelier de pictură și cabinet medical.
Cu o capacitate de 400 de elevi, școala oferă acum facilități la standarde pentru persoanele cu dizabilități: rampe, grup sanitar pe fiecare nivel și ascensor (cu cabină cu dimensiuni adecvate pentru scaun rulant). Întreaga școală și sala de sport beneficiază de centrale de tratare a aerului, sistem complet BMS (Building management system), sistem de alarmare la incendiu, sistem de încălzire centralizată, corpuri de iluminat cu led, sistem de sonorizare, lift de persoane.
Primăria municipiului Cluj-Napoca urmărește creșterea eficienței energetice în unitățile de învățământ prin instalarea panourilor fotovoltaice, panourilor solare și alte intervenții tehnice specifice. În acest sens, în cadrul proiectului pentru modernizarea Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” au fost cuprinse și următoarele lucrări:
– instalarea a 40 panouri fotovoltaice și 16 panouri solare pentru producerea de energie electrică și apă caldă;
– termoizolarea imobilului, înlocuirea tâmplăriilor existente cu tâmplării de aluminiu și metalice cu geam termoizolator triplu și înlocuire integrală a instalațiilor sanitare, electrice și de încălzire;
– echiparea fațadelor cu parasolare exterioare și interioare, în funcție de orientarea sălilor de clasă și a laboratoarelor.

Recomandari

Alte Articole