Zalăul sub „ocupaţia” clujenilor la Târgul Produs de Cluj

Timp de trei zile, între 22 şi 24 aprilie 2016, municipiul Zalău s-a aflat sub „ocupaţia” meşterilor populari şi a producătorilor clujeni. Acest lucru s-a datorat desfășurării celei de-a IV-a ediţii a Târgului organizat de Asociația Produs de Cluj, entitate aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, în municipiul-reședință al județului Sălaj, evenimentul fiind organizat în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al Zalăului.
La acest târg au participat aproximativ 80 de mici întreprinzători privați, majoritatea provenind din județele Cluj și Sălaj, dar și invitați speciali din alte zone învecinate. Astfel, zălăuanii care au trecut prin Târgul Produs de Cluj au avut ocazia să cumpere, la preț de producător, costume populare, sculpturi în lemn, bijuterii lucrate de mână, produse din carne, lactate, gemuri preparate după rețete tradiționale, miere de albine, ciocolată și prăjituri de casă, sucuri, siropuri naturale, uleiuri presate la rece, produse pe bază de lavandă, etc. Toate aceste produse sunt rodul muncii unor producători și artizani care au mici afaceri de familie şi care oferă spre vânzare mărfuri din producție proprie.
Ca de obicei, nu au fost uitaţi nici cei mai mici vizitatori ai târgului, care au avut parte de activităţi specifice vârstei lor, un spectacol de magie susținut de artiști clujeni, atelier de sculptură în fructe și legume, picturi pe faţă, precum și un parc de distracții.
„Prima ediţie din acest an a caravanei târgurilor Produs de Cluj a fost ceea ce se poate numi un succes <>. Ca de obicei, sălăjenii ne-au primit cu braţele deschise şi au apreciat produsele oferite de expozanţi. Mai mult, unii dintre partenerii noştri clujeni prezenţi la târg au mărturisit faptul că vizitatorii nu doar s-au arătat încântaţi de eveniment, ci au spus şi că au aşteptat cu nerăbdare târgul pentru a cumpăra produse pe care deja le cunosc şi savurează. Suntem încântaţi de faptul că evenimentele desfăşurate sub brandul Produs de Cluj se bucură de succes, fiind apreciate şi aşteptate deopotrivă de expozanţi şi public”, a precizat Marius Mânzat, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.
Următorul târg Produs de Cluj se va desfăşura în orașul clujean Huedin, între 6 şi 8 mai 2016.

Recomandari

Alte Articole