2 Aprilie – Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, sărbătorită la Cluj Reviewed by CD on . Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Cluj-Napoca și Școala Gimnazială Specială Transilvania Baciu, instituții de învățământ special aflate sub autoritatea C Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Cluj-Napoca și Școala Gimnazială Specială Transilvania Baciu, instituții de învățământ special aflate sub autoritatea C Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»2 Aprilie – Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, sărbătorită la Cluj

2 Aprilie – Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, sărbătorită la Cluj

2 Aprilie – Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, sărbătorită la Cluj

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Cluj-Napoca și Școala Gimnazială Specială Transilvania Baciu, instituții de învățământ special aflate sub autoritatea Consiliului Județean, sărbătoresc și în acest an Ziua Internațională dedicată Conștientizării Autismului.
Desfășurat sub egida „Ziua Albastră”, evenimentul va consta într-o serie de jocuri de socializare și concursuri artistice și sportive precum: Arta în acțiune, Cursa baloanelor, Întoarce paharele!, care vor culmina cu Ștafeta elevi-profesori. În vederea sensibilizării populației și atragerii atenției asupra implicațiilor autismului, la sediul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă, situat pe strada Aviator Bădescu, nr. 3-5, începând cu ora 13:15, se va organiza și un flashmob.
De asemenea, la Școala Gimnazială Specială Transilvania Baciu, începând cu ora 10:00, se va desfășura o activitate de meloterapie, intitulată „Cântăm pentru includere”, la care vor lua parte 15 elevi cu și fără autism.
Menționăm în acest context faptul că Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă este prima instituție din județul Cluj care a organizat clase pentru copiii cu tulburări din spectrul autist, în anul 2000. Serviciile educaționale si terapeutice oferite acestor copii au fost și sunt dezvoltate continuu prin diverse proiecte naționale și internaționale, cum ar fi proiectele Erasmus+ și proiectele POCU.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus