Expoziția „Poveşti din inima ţării”, la Cluj-Napoca Reviewed by CD on . Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda”, instituţie de cultură subordonată Consiliului Judeţean Cluj, organizează expoziţia de pictură decorativă pe lemn, intitul Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda”, instituţie de cultură subordonată Consiliului Judeţean Cluj, organizează expoziţia de pictură decorativă pe lemn, intitul Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Expoziția „Poveşti din inima ţării”, la Cluj-Napoca

Expoziția „Poveşti din inima ţării”, la Cluj-Napoca

Expoziția „Poveşti din inima ţării”, la Cluj-Napoca

Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda”, instituţie de cultură subordonată Consiliului Judeţean Cluj, organizează expoziţia de pictură decorativă pe lemn, intitulată „Poveşti din inima ţării”, aparţinând Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe.
Vernisajul va avea loc miercuri, 3 octombrie 2018, ora 17.00, la Galeria „Arte” din Cluj-Napoca, situată pe str. Vasile Alecsandri nr.1, iar manifestarea în sine reprezintă o nouă colaborare a Şcolii de Arte Cluj cu instituţia similiară din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna.
Scopul artiştilor şi meşteşugarilor din Covasna este de a mări vizibilitatea trecutului şi a prezentului judeţului şi crearea şansei de cunoaştere reciprocă prin eliminarea limitelor existente între culturile care se găsesc la nivelul ţării, prezenţa lor la Cluj-Napoca reprezentând un minunat prilej pentru îndeplinirea acestor obiective.
De asemenea, în spiritul reciprocităţii, Şcoala de Arte din Cluj-Napoca va fi prezentă, la Sfântu Gheorghe, cu expoziţia „Artă á la Cluj”, expoziţie de prezentare a judeţului Cluj, în data de 11 octombrie 2018, la Sala de expoziţii „Kontes”.
„Expoziția, pregătită cu prilejul aniversării a 50 de ani de la înfiinţarea instituţiei noastre, cuprinde obiecte de mobilier pictat, fotografii, vor fi prezentate porturi tradiționale și dansuri tradiționale din zona Buzaielor și din restul județului, deci atât românești, cât și maghiare. Ne vom deplasa cu cursanții noștri, cu muzicieni, la vernisaj și dorim ca în fiecare locație în care vom ajunge, expoziția să poată fi vizitată cel puțin o săptămână. Organizarea acestei expoziții se încadrează în cadrul manifestărilor legate de Centenarul Unirii, care se sărbătorește în acest an. Ne dorim să ducem această expoziție în cât mai multe județe din țară. Avem deja denumirea ei: „Poveşti din inima țării” – denumire aleasă pentru că suntem în centrul țării și pentru că județul Covasna este ca o inimă”, a precizat Gáj Nándor, directorul Şcolii Populare de Arte şi Meserii Sfântu Gheorghe.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus