Proiect european, derulat la Școala Profesională Specială „Samus” Cluj-Napoca

Școala Profesională Specială „Samus” Cluj-Napoca, instituție de învățământ aflată în subordinea Consiliului Județean, găzduiește în perioada 15-19 octombrie a.c. reuniunea proiectului de parteneriat strategic dedicat susținerii schimbului de bune practici în domeniul școlar.
Având calitatea de partener în cadrul proiectului european finanțat prin Programul Erasmus+ „SOS-Water Sources are Alarming!”, Școala „Samus” își propune să coopereze eficient alături de ceilalți omologi internaționali în găsirea unor soluții constructive în problematica schimbărilor climatice și a calității apei. Totodată, prin proiect se dorește sublinierea importanței păstrării și transmiterii moștenirii culturale și naturale primită de la strămoșii noștri, pentru urmașii noștri.
Tema întâlnirii din această săptămână este „Forming green thinking in schools and local community”, iar activitățile propuse se vor derula atât în incinta școlii, cât și în cadrul unor instituții colaboratoare, precum: Muzeul Apei Cluj, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului, Şcoala de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca și altele.
În mod concret, pe parcursul celor cinci zile ale acestui eveniment european, nu mai puțin de 40 de reprezentanți ai instituțiilor partenere vor participa la diverse activități tematice, formale și non-formale, precum: vizite la Muzeul Apei, la Staţia de Epurare din cartierul clujean Someşeni, respectiv la Staţiile de tratare-captare Tarniţa şi Gilău. De altfel, mai multe grupe de elevi ai școlii vor fi implicate în diferite activități de confecționare de obiecte din materiale reciclabile, acțiuni precedate de discuții privind căile de dezvoltare a unor atitudini ecologice: Reducerea, Refolosirea, Reciclarea. Nu în ultimul rând este prevăzută o vizită cultural-tematică în municipiul Alba Iulia, ocazie cu care partenerii din străinătate vor putea să descopere acum, la aniversarea celor 100 de ani de la Marea Unire din 1918, câteva dintre momentele importante ale parcursului istoric al României.
Coordonatorul acestui proiect este Gymnázium J.V.Jirsíka, České Budějovice, din Republica Cehă, Școala Profesională Specială “Samus” din Cluj-Napoca fiind partener alături de alte trei instituții de învățământ similare din Italia, Portugalia și Turcia.
Proiectul se implementează pe o durată de 24 luni, în perioada 1.09.2017 – 30.08.2019, fiind finanţat cu suma de 23.985 euro de către Comisia Europeană, prin Erasmus+ 2014-2020.

Recomandari

Alte Articole