Regizoarea Kovács Ildikó, omagiată la Teatrul de Păpuși „Puck” Cluj Napoca Reviewed by CD on . Teatrul de Păpuși „Puck”, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, organizează vineri, 8 decembrie a.c., o serie de evenimente în m Teatrul de Păpuși „Puck”, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, organizează vineri, 8 decembrie a.c., o serie de evenimente în m Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Regizoarea Kovács Ildikó, omagiată la Teatrul de Păpuși „Puck” Cluj Napoca

Regizoarea Kovács Ildikó, omagiată la Teatrul de Păpuși „Puck” Cluj Napoca

Regizoarea Kovács Ildikó, omagiată la Teatrul de Păpuși „Puck” Cluj Napoca

Teatrul de Păpuși „Puck”, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, organizează vineri, 8 decembrie a.c., o serie de evenimente în memoria personalității și carierei remarcabile a regizoarei Kovács Ildikó, personalitate marcantă în istoria teatrului clujean, care ar fi împlinit în aceste zile vârsta de 90 de ani. Vor avea loc depuneri de coroane, prezentarea a două spectacole regizate de Kovács Ildikó, vernisajul unei expoziții de fotografie și grafică, prezentarea monografiei Kovács Ildikó și o proiecție de film.
Ziua omagială va începe vineri, 8 decembrie a.c., de la ora 9.00, cu o depunere de coroane la mormântul Kovács Ildikó din Cimitirul Central. De la ora 11.00, în sala Teatrului de Păpuși „Puck” se va juca spectacolul „Vitéz László și moara blestemată” în regia doamnei Kovács Ildikó. Interpretează Pályi János. Vârsta minimă recomandată este de trei ani.
De la ora 16.00, foaierul instituției va găzdui vernisajul și prezentarea monografiei Kovács Ildikó, regizor de teatru de păpuși. Vor lua parte în calitate de invitați Szebeni Zsuzsa, directorul Institutului Cultural Maghiar „Balassi” din Sfântu Gheorghe, Năstasă Kovács Annamária, traducătoarea monografiei și Ács Piroska, director al Institutului și Muzeului de Istorie a Teatrului din Budapesta. De la ora 16.40 participanții la manifestări vor avea parte de o proiecție surpriză la sala de spectacole a Teatrului „Puck”. De la ora 17.00 este programată prezentarea „Geneza lumii pe scena teatrului de păpuși”, susținută de Fekete Anetta, istoric de teatru și muzeolog. Discuțiile vor fi moderate de regizoarea Varga Ibolya.
De asemenea, de la ora 19.00, este programat pe aceeași scenă „Fârtații și dracii”, spectacol al secției maghiare a Teatrului de Păpuși. Regia este semnată de Kovács Ildikó. Interpretează Balogh Dorottya, György László și Kötő Áron. Intrarea la toate aceste manifestări este liberă.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus